Franks, FMI: Ma astept ca Basescu sa rezolve problema cu reducerea TVA-ului

Ultima actualizare: 07-06-2012 04:49

UPDATE: Votul din Parlament prin care s-a decis reducerea TVA-ului si neimpozitarea pensiilor a fost un accident, crede seful delegatiei FMI. Jeffrey Franks se asteapta ca problema sa fie rezolvata de Traian Basescu.

La randul sau, presedintele spune ca cele doua legi n-au ajuns inca pe biroul sau si ca a aflat de ele doar de la televizor.

Seful delegatiei FMI considera ca o noua modificare a taxelor ar fi periculoasa si sugereaza ca fondul isi doreste ca TVA-ul si cota unica sa ramana la acelasi nivel.

Totusi, expertii Fondului sunt deschisi la negocieri, cel putin in ceea ce priveste reducerea Contributiilor la Asigurari Sociale.

Cat priveste salariul minim, oficialii FMI au declarat deja ca nu recomanda o majorare, insa nici nu o exclud. Patronatele spun ca ar fi de acord cu un salariu minim de 650 chiar 700 de lei.

Singurul lucru care pana acum nu este negociabil este deficitul bugetar de 4,4% pentru anul viitor.

Joi seara, Guvernul a promis FMI ca va rezolva rapid situatia creata de cele doua legi votate in Camera Deputatilor.

Seful misiunii Fondului in Romania, Jeffrey Franks, a declarat tot atunci ca problema legata de TVA de 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor de sub 2.000 de lei trebuie rezolvata pana la 1 noiembrie, data incheierii evaluarii FMI in Romania.

Legile urmeaza sa fie transmise presedintelui Traian Basescu pentru promulgare, insa acesta are dreptul constitutional de a le respinge si a le trimite inapoi in Parlament pentru o noua analiza.

Guvernul considera ca cele doua propuneri legislative nu sunt in concordanta cu Strategia fiscala transmisa deja Legislativului si asteapta finalizarea procedurii in cazul acestor proiecte, pentru a stabili daca trebuie sa intervina.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO