Ministrul finantelor, ingrijorat ca situatia Romaniei s-ar putea inrautati

Ultima actualizare: 12-04-2012 02:47
Sebastian Vladescu

Toata lumea se intreaba acum peste cat timp va scapa Romania de criza si cand vor fi scoase masurile de austeritate. Din pacate, nici macar ministrul finantelor nu se poate arata optimist in privinta viitorului.

"In ceea ce priveste contextul macroeconomic, il tot descriem. Este mult mai dificil decat ne inchipuiam acum un an, acum sase luni sau acum trei luni. Si ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare este ca nu exista in acest moment semne ca peste trei luni, sase luni sau un an ar putea fi mai bine. Ar putea fi mai rau, iar aceasta evidenta a evolutiilor la nivel global face parte din ratiunile pentru care am luat decizii extrem de delicate, extrem de dificile si costisitoare din punct de vedere uman si politic", a spus Sebastian Vladescu.

El a afirmat ca ceea ce se intampla la nivel global "scapa intelegerii" tuturor celor care sunt implicati in politica, economie si administratie, dar exista semne de actiune.

"Ma intalnesc cu colegii mei din alte state membre ale Uniunii Europene si aceleasi indoieli, aceleasi incertitudini le avem cu totii. Bineinteles ca fiecare dintre noi avem un limbaj diferit. Unii incearca sa exprime o oarecare speranta, finalmente cifrele statisticii ne arata ca aceasta speranta nu este sustinuta si de ceea ce se intampla in realitate", a mai spus ministrul finantelor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO