Mai multi restantieri, dupa marirea impozitului pentru masinile puternice

Ultima actualizare: 06-08-2012 07:31

Cresterea impozitelor pentru masinile puternice nu pare sa aiba efectul dorit de Guvern. Masura n-a adus mai multi bani la buget, dar a marit in schimb numarul datornicilor. La Deva sau Brasov, de exemplu, jumatate dintre soferi sunt restantieri.

La Deva, functionarii de la serviciul de Taxe si Impozite se plictisesc. Cei care au masini puternice, nu au trecut pe la ghiseu ca sa plateasca taxele marite. De inteles, de vreme ce cresterea depaseste, in unele cazuri, 50%.

De pilda, Sorin Buta, un om de afaceri, s-a bucurat atunci cand si-a cumparat, cu 26.000 de dolari, un Hummer rosu, la care visa de-o viata. Acum, zambetul i-a pierit: are de dat aproape 8.000 de lei impozit.

Omul de afaceri, care este rezident german, se gandeste sa-si inscrie masina in Germania, unde ar avea un impozit mai mic. Asa au de gand sa procedeze multi soferi, iar functionarii statului sunt ingrijorati.

Un alt domn, care venise sa achite diferenta de impozit pentru un Mercedes de aproape 3.000 de centimetri cubi, si-a dat seama la ghiseu ca nu ii ajung banii din portofel. Trebuia sa plateasca 1.399 de lei.

Si la Brasov, primaria a adunat mai multi datornici decat castiguri. Pentru un BMW X3, de 2.500 centimetri cubi, proprietarul are de platit dublu. Evident, n-a avut bani sa achite darile.

Proprietarii masinilor puternice, care nu au platit impozitul, mai au timp pana la sfarsitul anului. Apoi, fiscul ii poate executa silit: le poate pune sechestru pe autoturisme sau alte bunuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO