Guvernul a reimpartit banii destinati ministerelor

26-08-2009 00:00

Miercuri, la Palatul Victoria, s-a discutat rectificarea bugetului pe acest an. Drept urmare, cinci dintre ministere vor primi bani in plus, iar de la toate celelalte se vor lua din fonduri.

Ordonanta de urgenta prin care se va face aceasta rectificare o sa fie gata in cateva zile.

Marele castigator al rectificarii bugetare va fi Ministerul Muncii, care va primi in plus peste 5 miliarde de lei pentru plata pensiilor. Aproape 800 de milioane se vor duce la Ministerul Transporturilor, pentru subventionare transportului de calatori pe calea ferata si pentru investitiile in drumuri si autostrazi.

Ministerul Economiei va primi 170 de milioane de lei pentru activitati nucleare si inchiderea minelor, iar Ministerul Administratiei si Internelor, 66 de milioane pentru restantele centralelor de termoficare.

S-au gasit 61 de milioane si pentru Ministerul Justitiei, in special pentru plata drepturilor salariale pe care salariatii din justitie le-au castigat dand statul in judecata.

Toate celelalte ministere si institutii au pierdut bani, mai ales din capitolul salarii. Deficitul bugetar va creste astfel cu 12 miliarde de lei.

Tot miercuri, premierul a anuntat ca s-a intalnit cu sindicatele si patronatele carora le-a prezentat pachetul legislativ pe care isi va asuma raspunderea in fata Parlametului. In afara de legea salarizarii unice, acesta cuprinde si masuri de stimulare a economiei printre care: neimpozitarea profitului reinvestit, extinderea programului Rabla pentru companii si inlocuirea, incepand cu 1 ianuarie, a impozitului minim cu un impozit forfetar doar pentru anumite domenii de activitate.

Tags: bani, ministere,


VIDEO PROTVPLUS.RO