FMI a aprobat eliberarea transelor in valoare de 2,3 miliarde


Ultimul update: Sambata 28 Aprilie 2012 15:04
Data publicarii: Vineri 19 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
FMI

Consiliul Director al FMI a aprobat vineri raportul de evaluare a acordului stand-by cu Romania si eliberarea transelor trei si patru, in valoare de aproximativ 2,3 miliarde euro, suma care va fi virata pana marti.

Board-ul FMI a votat in unanimitate raportul de evaluare si a acceptat acordarea unei derogari in ceea ce priveste nivelul arieratelor statului, criteriu care nu a fost indeplinit la finele anului trecut.

Comisia Europeana si Fondul Monetar International au dat aviz pozitiv luna trecuta pentru ca tara noastra sa primeasca banii de care are nevoie pentru a face fata crizei economice.

FMI-ul a recomandat board-ului de la Washington, la mijlocul lunii februarie, sa elibereze urmatoarele doua transe pentru Romania, a declarat seful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

Mai mult FMI anticipeaza ca economia va reveni pe crestere in primul trimestru , dupa o scadere usoara in ultimul trimestru din 2009, si prognozeaza pentru finele acestui an un avans de 1,3%.

Anul trecut, scaderea PIB a fost de 7%, potrivit oficialului FMI.

Insa acordarea acestor imprumuturi aduce cu sine o serie de masuri "nepopulare": reducerea salariilor si disponibilizari in randul bugetarilor. Reducerea cheltuielilor de personal se va realiza atat prin scaderea masei salariale cat si prin disponibilizarea de personal, contributia acestor masuri urmand sa fie decisa de Guvern, a declarat, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

Mai multe informatii despre acest subiect pe www.incont.ro.

Sursa: Pro TV

Tags: fmi, bani,

FMI a ramas fara bani de imprumuturi!
Jeffrey Franks, FMI: Romania a fost la un pas de o prabusire dura
Miliardele de la FMI aduc cu ele controale de la Banca Mondiala!
VIDEO PROTVPLUS.RO