Fara hoteluri de patru si cinci stele, litoralul romanesc nu are viitor!


Ultimul update: Marti 15 Mai 2012 06:21
Data publicarii: Vineri 04 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

O spun hotelieri, patronate si autoritati care stiu din propria experienta ca turistii romani se dau in vant dupa confort, camere luxoase si servicii de calitate.

Asa ca, desi suntem intr-un an negru pentru constructii, in statiunea Mamaia cel mai mare lant hotelier din lume investeste 18 milioane de euro intr-un hotel de patru stele. Va fi gata in doi ani si se adreseaza turistilor… traditionali ai statiunii Mamaia.

Este vorba despre cea mai mare investitie facuta in statiunea Mamaia in ultimii 20 de ani. Desi este an de criza, investitorii vorbesc de o afacere profitabila. Mamaia este o statiune cunoscuta pentru ca atrage turistii romani cu buzunarul plin si fara limita la cheltuieli, atunci cand vine vorba de propriul confort.

Hotelieri, patronate si autoritati sunt de acord cu totii ca pe litoralul romanesc avem nevoie de unitati de cazare de patru si cinci stele. In plus, daca in curand nu se vor moderniza, hotelurile de una si doua stele vor ramane fara clienti.

Proprietarii de hoteluri stiu din propria experienta ca turistii cer confort, spa-uri si camera luxoase: "Turistii care vin la noi cer maximum de confort. Sunt turisti care s-au plimbat prin lume, au vazut si nu ii mai poti satisfice usor. Trebuie sa fie cluburi de sanatate, piscine, toate facilitatile de care Constanta are nevoie la ora actuala, pentru ca oamenii nu au ce face iarna," este de parere Clarbel Maroun, hotelier.

Pe litoralul romanesc hotelurile de patru si cinci stele reprezinta in jur de 20% din totalul spatiilor de cazare.

Tags: turism, litoral,

Vezi ce se poarta pe partii! Si afla ce preturi sunt la moda
Revelionul 2010, vandut in proportie de 70%. Unde mai sunt locuri libere?
Trece Dunarea pe la noi, ce facem cu ea? Turism nu suntem in stare
VIDEO PROTVPLUS.RO