Faceti economii cu Euro 5! Taxa auto este zero!

06-01-2009 00:00


Daca nu vreti sa platiti taxa auto, cautati masini echipate dupa ultima norma de poluare. Chiar si motoarele puternice sunt scutite de taxa, daca respecta aceasta norma.


Guvernantii au anuntat ca vor anula sau modifica taxa auto in urmatoarea perioada. In cazul masinilor noi, raman netaxate motorizarile Euro 4 sub 2.000 de centimetri cubi. Romanii care vor sa ocoleasca taxa usturatoare pentru motoarele mari trebuie sa se orienteze catre masinile Euro 5.

In comparatie cu aceleasi motorizari, echipate cu un catalizator Euro 4, trecerea la Euro 5 ii aduce economii substantiale celui care plateste taxe. La 2.200 de centimetri cubi, ii raman 3.000 de euro, pentru ca in cazul motorizarilor de top, economia sa ajunga la 18.000 de euro, bani destui pentru alte doua masini nationale noi, de exemplu.

In cazul propulsoarelor pe motorina, economiile incep de la 3.000 de euro si ajung pana la 5.400 de euro pentru cele de 3 litri, extrem de cerute in cazul masinilor de teren.

Printr-un artificiu economic, unii importatori reusesc sa vanda si in ianuarie masini cu taxa veche.

Potrivit legislatiei europene, toate masinile noi care vor fi inmatriculate in Romania din septembrie 2009 nu pot fi decat Euro 5.

Ia-ti, romane, masina mica, ca e ieftina ca braga!

Tags: masini,

VIDEO PROTVPLUS.RO