Daimler Benz va deschide o fabrica de componente auto in Romania

Ultima actualizare: 17-05-2012 14:53

Mercedes nu a renuntat la gandul de a avea o uzina in Romania. O spune ministrul economiei care s-a intors din Germania cu o veste pe jumatate buna.

Jumatate buna, in sensul ca pana se vor face aici vestitele masini nemtesti, concernul Daimler va deschide macar o fabrica pentru componente auto.

Dupa ce au transferat patru linii de productie de la Berlin si Stuttgart in Romania si produc aici roti dintate si cutii de viteza pentru masinile Mercedes, nemtii au ganduri mari.

"Daimlerul are o asociere la Cugir si urmeaza ca in septembrie sa extindem activitatea la Sebes. In principal componente. Sigur, noi am putea merge mai departe incercand sa oferim inclusiv posibilitatea de ansamblare", spune Adriean Videau.

Daimler a cumparat deja o hala industriala in Sebes, unde se vor face componente pentru autocamioane.

"Foarte curand, undeva la sfarsitul verii - inceputul toamnei, vor demara activitatea economica acolo. E vorba de cateva sute de locuri de munca", spune primarul din Sebes, Mugurel Sarbu.

In 2008, sefii de la Mercedes au ales Ungaria pentru fabrica pe care o vor construi in Europa de Est, desi pe lista de optiuni erau si Romania si Polonia. Povestea a fost insa amanata din cauza crizei.

La noi functioneaza peste 100 de societati care furnizeaza componente auto inclusiv pentru Rolls Royce.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO