Dacia Duster, in topul celor mai bune 7 masini ale anului 2011


Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 03:32
Data publicarii: Luni 29 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Dacia Duster s-a clasat pe ultimul loc, pozitia a saptea, in finala competitiei Car of The Year 2011, defasurata luni la Paris. Castigatorul a fost modelul Leaf cu propulsie electica produs de constructorul japonez Nissan.

"Ma surprinde rezultatul obtinut de Duster. Ma asteptam sa se claseze intre primele trei locuri. Punctajul slab cu care a fost cotata masina romaneasca il pun pe seama accentelor patriotice ale juriului. De exemplu, italienii sau germanii nu ar vota in favoarea unei marci alta decat cea sau cele din tara lor. In ceea ce priveste ocupantul locui intai, era de asteptat ca Nissan Leaf sa castige. Este un model complet electric, primul de acest fel prezent in competitia Car of The Year, iar juriul este foarte sensibil la premierele mondiale absolute", a declarat pentru Mediafax Dan Vardie, singurul roman din juriul Car of The Year 2011, format din 58 de membri din 23 de tari europene.

Primele trei locuri ale competitiei au fost ocupate de Nissan Leaf, care a obtinut 257 de puncte, 

Alfa Romeo Giulietta - 248 puncte

si Opel Meriva - 244 puncte.

 

Urmatoarele pozitii au revenit modelelor

Ford C-Max/Grand C-Max (224 puncte), 

 

Citroën C3/DS3 (175 puncte),

 

Volvo S60/V60 (145 puncte)

 

si Dacia Duster (132 puncte).

 

In prezent Dacia are in derulare peste 60.000 de comenzi pentru Duster, primul SUV al marcii autohtone, potrivit datelor Group Renault Romania.

Productia SUV-ului va fi majorata treptat de la 20 de unitati in iulie la 35 de masini pe ora la inceputul anului viitor, astfel incat exporturile lui Duster ar putea ajunge anul viitor la 1,5 mld. euro, adica 5% din exporturile Romaniei.

La nivelul lunii octombrie cadenta de productie a lui Duster era de 25 de masini pe ora, conform declaratiilor directorului general al Group Renault Romania, Jerome Olive.

In Franta perioada de asteptare pentru modelul Dacia Duster a crescut de la sase la sapte luni. Blogurile de specialitate scriu ca se vand modele second-hand chiar si cu 10.000 km la bord la un pret mai mare cu pana la 3.000 de euro decat in cazul celor noi.

Pe piata locala Duster este cel de-al doilea cel mai bine vandut model Dacia, cu peste 540 de masini vandute in septembrie si aproape 3.300 in primele noua luni ale acestui an, fiind cel mai bine vandut SUV de pe piata locala.

Cate Duster a vandut Dacia in trei luni de la lansare
O Dacia Duster, furata din show-room de un client venit cu un BMW
Traian Basescu si-a luat Dacia Duster! Sotia a platit 17.400 de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO