Cum se vor calcula lefurile bugetarilor? Nu se stie nici pana acum


Ultimul update: Sambata 04 August 2012 04:27
Data publicarii: Luni 11 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Un milion de oameni nu dorm noaptea la gandul ca ar putea lua salarii mai mici in luna ianuarie, daca Guvernul nu se misca mai repede.

Aceasta este cifra estimata de sindicalisti, care nu stiu nici pana acum cum se vor calcula lefurile bugetarilor. Pentru ca cei care au sporuri mai mari ca salariul de baza sa primeasca in continuare aceiasi bani, trebuie indeplinita urmatoarea conditie: institutia in care lucreaza sa nu le dea angajatilor prime care sa treaca de 30% din fondul de salarii.

Cum destui oameni de la stat castiga mai mult din indemnizatii decat din leafa, exista angajatori care chiar si asa nu se incadreaza.

In ambele situatii, ordonatorul de credite trebuie sa faca o cerere catre ministerul de finante. Adica sa solicite o exceptie de la principiul legii unice de salarizare, care spune ca niciun bugetar nu poate lua sporuri care sa depaseasca 30 de procente din totalul venitului sau lunar.

O alta salvare pentru cei cu bonusuri multe ar fi inghetarea lefurilor la nivelul din 2009. Acest lucru este prevazut deja in legea salarizarii, numai ca intra in contradictie cu articolul referitor la reducerea primelor.

Cu alte cuvinte este nevoie tot de o hotarare de Guvern care sa reglementeze si acest aspect. Pana astazi insa, Executivul nu a dat nicio norma asa ca angajatorii sunt inca nelamuriti.

Tags: salarii, buget,

Rabdare, rabdare! Inca putin si vom avea buget!
Adio tichete de masa, cadou sau de vacanta pentru bugetari!
Bugetul, trimis in Parlament! Comisiile l-au
VIDEO PROTVPLUS.RO