Comerciantii care abuzeaza de majorarea TVA-ului vor fi trasi la raspundere

Ultima actualizare: 22-03-2012 01:26

Grecia ne da in aceste vremuri si un exemplu pozitiv pe care Guvernul nostru incearca sa-l urmeze. Autoritatile elene si-au trimis echipe de control in piete si magazine dupa majorarea TVA-ului, ca nu care cumva preturile sa creasca nejustificat.

Si au reusit chiar sa le scada, dupa astfel de razii. Inspectorii romani au primit si ei aceasta misiune. Intre timp, adevaratii producatorii de fructe si legume vin cu o veste buna: pietele volante se inmultesc in Capitala.

Rosii, ardei, castraveti, vinete si cartofi stransi de cu seara de pe ogoarele din Teleorman, Prahova si Giurgiu si asezati sub cerul liber in zece zone importante din sectoarele 1, 4 si 5 din Capitala. Agricultorii au patalama de producator si garanteaza preturi cu 10 % mai mici decat in piete.

La piata volanta de la Academia Militara, niciun producator nu are voie sa ceara mai mult de 3,5 lei pentru un kilogram de rosii, cu 1,2 lei mai putin decat in piete si cu pana la 3 lei mai iefin comparativ cu ce gasim cu marile magazine. La fel vinetele si castravetii.

La aceleasi preturi, producatorii anunta ca sunt gata sa transporte legume clientilor direct acasa. Chit ca au marfa mult mai scumpa, intermediarii din piete spun ca nu-si fac probleme ca vor ramane cu marfa pe tarabe.

Comerciantilor care abuzeaza de majorarea TVA-ului, li se pregateste ceva. Autoritatile anunta ca vor monitoriza evolutia preturilor in 1.400 de puncte din toata tara.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO