Cazul Bahaian schimba legislatia in domeniul fiscal


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 14:46
Data publicarii: Marti 19 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Autoritatile vor sa schimbe regulile privind vanzarea societatilor comerciale. Seful Fiscului spune ca este inadmisibil ca proprietarul unei firme cu datorii mari la stat sa o poata vinde oricand, dupa care sa doarma fara grija, fara sa fie sanctionat.

Iar afacerea cumpararilor de firme inglodate in imprumuturi este infloritoare. Este suficient sa dai o simpla cautare pe internet si vei gasi nenumarati doritori gata sa preia o firma cu datorii. Cine vrea sa o vanda, nu trebuie decat sa-i contacteze.

Iar cei care vand firme cu datorii nu mai au nicio grija dupa tranzactie. Este treaba statului sa ceara banii noului proprietar, care de regula nu mai poate fi gasit pentru ca este fie un cetatean strain, fie un om al strazii. Seful Fiscului vrea sa schimbe situatia.

Exista persoane care infiinteaza firme pe banda rulanta si le vand la fel de repede, dupa ce fiecare aduna datorii catre stat, in special din TVA.

Autoritatile vor sa le opreasca: "Vom inscrie in cazierul fiscal toate faptele de acest gen pe care le savarseste o persoana, in asa fel incat pe viitor sa ii limitam dreptul de a-si mai infiinta societati comerciale" spune Sorin Blejnar, presedinte Agentia Fiscala.

Dar aceste modificari sunt deocamdata in stadiu de proiect si trebuie sa fie aprobate de Guvern.

Fiscul a pus ochii pe bogatii Romaniei! De la afaceristi, la manelisti!
Cum
Aproape 100.000 de romani au blocate conturile si salariile de catre Fisc
VIDEO PROTVPLUS.RO