Bursa din Paris a cazut in deschidere!


Ultimul update: Duminica 01 Iulie 2012 10:25
Data publicarii: Marti 30 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
Bani

Piata pariziana a cunoscut o noua sedinta dificila, in urma prabusirilor bursiere de ieri, informeaza Le Figaro.

Principalele piete bursiere au cunoscut o luni neagra. Caderea a avut loc inainte de refuzul planului de salvare a bancilor de Camera americana a reprezentantilor, chiar daca majoritatea analistilor estimau ca planul va fi adoptat, dupa ce partidele republicane si democrate au ajuns la un consens.

Vestea a creat deruta pe Wall Street. Indicele Dow Jones a sarit de la 6,98% à 10365,45 puncte, cea mai mare cadere din istoria sa, in timp ce Nasdaq Composite a ajuns de la 9,14% la 1983,73 puncte.

Astfel, bancherii si asiguratorii au devenit si mai vulnerabili decat erau deja. Investitorii sunt foarte vigilenti, deoarece criza a contaminat Europa, prin nationalizarile de urgenta a Bradford&Bingley si Fortis.

Pe plan macroeconomic, Statele Unite au publicat indicele PMI Chicago pentru septembrie, apoi indicele de incredere al consumatorilor in Conference Board. Germania si-a dezvaluit indicele de somaj pentru august, Marea Britanie PIB-ul pe al doilea trimestru si zona euro preturile de consum pentru septembrie. Datoria publica a Frantei se ridica la 18,8 miliarde de euro, in al doilea semestru, fata de semestrul precedent, cand avea 1269,3 miliarde. 

Primul ministru belgian, Yves Leterme, a anuntat ca intre guvernul belgian, cel francez si cel luxemburghez s-a incheiat un acord, pentru a injecta 6,4 miliarde de euro in asiguratorul franco-belgian Dexia.

Organizatiile sindicale au votat luni in unanimitate impotriva crearii noii filiale Airbus Aerolia, intr-un vot consultativ al comitetului central al intreprinderii, care s-a tinut la Toulouse.

Schneider Electric finalizeaza achizitia canadianului Xantrex, specialist al componentelor utilizate in instalatiile solare si cele eoliene.

Sursa: Pro TV

Leul s-a depreciat. Nici bursa nu sta mai bine
Bursele din Moscova si-au suspendat sedinta de marti
Citigroup va prelua activele bancare ale Wachovia pentru 2,16 mld. dolari
Bursele din Moscova si-au suspendat sedinta de marti
Citigroup va prelua activele bancare ale Wachovia pentru 2,16 mld. dolari
VIDEO PROTVPLUS.RO