Bancile se pregatesc sa stranga surubul!

Ultima actualizare: 03-10-2012 02:01

Doua banci romanesti au primit pana acum aprobarea Bancii Nationale pentru noile norme de creditare si vor incepe sa le aplice cel mai probabil de saptamana viitoare.

Celelalte institutii bancare se pregatesc sa faca asta, asa ca au inceput sa stranga surubul: maresc dobanzile, comisioanele si avansul, dar micsoreaza gradul de indatorare. Cei de la Unicredit Tiriac au fost primii care au anuntat ca au primit deja aprobarea BNR pentru noile reguli de creditare, care vor fi aplicate curand. Din acel moment, fiecare client care vrea sa se imprumute trebuie sa duca la banca si fisa fiscala din anul precedent. Apoi omul poate afla cati bani ar putea lua dupa ce se vor introduce in calculator toate datele sale.

Adrian Tudorancea, director adjunct Unicredit Tiriac, declara ca "acest grad de indatorare se va determina individual pentru fiecare client in parte, functie de moneda creditului, functie de tipul creditului si de durata acestui credit."

Celelate banci asteapta inca aprobarea BNR - si asta se vede la Targul de credite deschis la Bucuresti, unde toti participantii lucreaza inca pe vechile norme. Asa ca si clientii sunt putini si nu numai .Analistii spun ca deja multe banci si-au modificat conditiile de creditare.

Odata cu noile norme de creditare, valoarea imprumuturilor in valuta se va reduce considerabil pentru ca bancile vor trebui sa ia in calcul cel mai prost curs din ultimul an si jumatate. Adica cel inregistrat luni, de 3 lei 94 de bani pentru un euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO