Au riscat si-au castigat! Aurul s-a scumpit cu 40% anul acesta


Ultimul update: Joi 12 Aprilie 2012 13:50
Data publicarii: Joi 02 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Cine a cumparat aur la inceputul lui 2010, a facut singurul pariu castigator de pe piata financiara. Potrivit cotatiilor Bancii Nationale, aurul a crescut in valoare cu aproape 40% din luna ianuarie.

Fata de plasamentele bancare cu dobanda la termen, profitul generat de aur a fost fabulos. De pilda, plecam de la o suma de 10.000. Cumparand aur, investitorul a castigat, in mai putin de un an, 4.100 de lei. Cu un depozit la termen la aceeasi suma si 8% dobanda, primea in plus doar 800 de lei. Adica de cinci ori mai putin si - spun finantistii - profitul nici macar nu mai acopera inflatia.

Pana acum un an, romanii cumparau mai ales monede de 5 grame, batute in Marea Britanie cu chipul regelui George si al reginelor Victoria sau Elisabeta. Acum, sunt preferate "tabletele de ciocolata", adica lingourile de 10, 50 sau 100 de grame, sosite din bancile elvetiene. Cele de 500 de grame ies din tezaur mai greu, dar tot se gasesc clienti.

Teoretic, daca economia se revigoreaza, pretul aurului va incepe sa scada. Daca economia merge in jos, valoarea sa va continua sa creasca. Asadar, niciun consultant nu ne poate sfatui daca sa cumparam sau nu. Plasamentele in aur raman un risc asumat.

Tags: aur, investitii,

Marea Britanie, in fierbere: ce verighete vor avea printul William si Kate?
Au furat un kilogram de aur inainte sa fie prinsi de politisti
Din cauza saraciei, aurul romanilor se intoarce la
VIDEO PROTVPLUS.RO