Zile de concediu pentru românii izolați sau în carantină din cauza coronavirusului

27-02-2020 16:33


Joi după-amiază, la Ministerul Sănătăţii, a avut loc o conferinţă de presă cu scopul de a-i linişti, dar şi informa pe români.

Autorităţile au venit cu noi informaţii şi cu recomandări privind măsurile de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Autorităţile au ţinut să precizeze că românii trebuie să fie calmi deoarece nu este o situaţie de panică. Cei aflaţi în izolare voluntară sau în carantină vor primi zile de concediu.

Nelu Tătaru, secretar de stat: "Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viaţă. Nu este nevoie să aglomerăm supermarketurile, nu este nevoie să ne panicăm toate rudele din străinătate sau din ţară. Dacă persoanele intră în carantină, atunci aceste persoane sunt îngrijite de autoritățile locale, primesc hrană."

Adrian Streinu-Cercel: "Regulile rămân cele clasice pe le-am mai spus şi cu altă ocazie: spalatul mai des pe mâini cu apă şi săpun, strănutatul şi tuşitul în pliul cotului, care este un gest care trebuie să devină automat. De ieri şi până astăzi pe lângă pacienţii care au venit cu aşa-zise infecţii cu coronavirus au fost şi alţi pacienţi cu 89 de gripe analizate dintr-un total de pacienţi de peste 634 care s-au prezentat în Balş la camera de gardă."

În acest moment, potrivit datelor furnizate de ministeruil Sănătăţii, 99 de persoane sunt în carantină iar alte 7.174 în izolare voluntară la domiciliu.

VIDEO PROTVPLUS.RO