Deputatul Nicolae Paun a aflat sambata ca isi va petrece urmatoarele 30 de zile in arest preventiv, desi se considera nevinovat de faptele imputate de procurorii DNA

UPDATE 18:00 Nicolae Paun s-a prezentat singur la arestul central, unde le-a declarat jurnalistilor ca este nevinovat dar si ca se va retrage din politica. Deputatul e suparat insa ca nu a beneficiat de acelasi tratament ca Madalin Voicu.

"Eu, tiganul din Ferentari, trebuie sa merg in arest preventiv. Domnul Madalin Voicu, care e din familie de Cantacuzini, tre' sa stea acasa", a declarat Paun, care si-a afirmat nevinovatia. "Eu stiu foarte bine ca nu am luat niciun leu de la Partida Romilor. Merg sa fac pedeapsa pentru ca trebuie sa platesc pentru alte persoane. E o facatura politica. Trec cu barbatie si prin asta. Eu le trag pe toate. De ce? Pentru ca eu sunt Gica Prostu' care le-a semnat pe toate".

UPDATE 15:30 Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis sambata cererea DNA de arestare preventiva a deputatului Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor ''Pro Europa'', urmarit penal pentru fapte de coruptie in legatura cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.

Decizia nu este definitiva, insa este executorie, astfel incat Nicolae Paun va fi inchis in arestul Politiei Capitalei.
 

Vineri seara, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au amanat pronuntarea si au anuntat ca vor da sentinta la amiaza.

Intre timp, Nicolae Paun, zis si Niki Scorpion, a parasit sediul instantei dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere de 24 de ore.

Presedintele Asociatiei Partida Romilor ''Pro Europa'' a fost retinut joi de procurorii DNA, impreuna cu senatoarea liberala Doina Tudor.

Amandoi sunt acuzati de complicitate la luare de mita, respectiv deturnare de fonduri europene si spalare de bani.

Doina Tudor va fi cercatata sub control judiciar.