60 de românce racolate și vândute pe internet în Londra. Cât câștigau proxeneții de pe urma lor


Ultimul update: Sambata 16 Noiembrie 2019 15:12
Data publicarii: Sambata 16 Noiembrie 2019 07:38
Categorie: Stiri actuale

Zeci de românce, forțate să practice prostituția în Londra, au fost salvate de Poliția Metropolitană din mâinile proxenetilor, în urma unor raiduri la care au participat și ofițeri români.

Victimele erau racolate din familii sărmane și, după ce ajungeau în Regat, erau fotografiate și vândute pe intenet.

Din rețeaua de traficanți români făceau parte indivizi periculoși, implicați inclusiv în tentative de omor.

Raidurile Poliției Metropolitane au vizat 16 adrese din estul Londrei. 20 de români acuzați de scalvagism modern, exploatare sexuală și trafic de persoane au fost arestați.

Indivizii sunt acuzați că începând din 2013 au recrutat peste 60 de tinere pe care le-au convins să se prostitueze în Regatul Unit. Fetele proveneau din familii sărmane, aveau puțină școală și li se promitea că în Londra vor câștigă bani mulți.

Când ajungeau la destinație, li se dădeau, însă, sume infime, iar cele care se opuneau erau bătute și șantajate. Traficanții le fotografiau în ținute sumare, iar pozele ajungeau pe internet, pe pagini de unde erau racolati clienții.

La raidurile Poliției Metropolitane au participat și ofițeri de la Brigada de Combatare de Criminalității Organizate din Iași.

„Este vorba despre o grupare bine organizată, pe sistem piramidal, unde fiecare membru avea bine definit rolul lui, liderii făcând tot ce e posibil să nu fie descoperiți. Controlau din umbră activitatea grupării, controlau 15 bordeluri clandestine în centrul Londrei", a declarat un ofițer BCCO Iași.

Doi dintre lideri erau dați în urmărire europenă pentru tentativă de omor, după ce în vara au vrut să ucidă, într-un club din Mamaia, un bărbat care a scăpat la limită.

În 2010, unul dintre indivizi a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin din Constanța în timp ce îl amenință și lovea cu sabia pe proprietar.

Gruparea criminală care acționa la Londra avea ramificații în Iași, Brăila și Constanța.

Coordonatorul activităților infracționale, reținut la Constanța

 

Trupele speciale l-au reținut la Constanța pe cel care se presupune că ar coordona toate activitățile infracționale. El este tatăl unuia dintre cei doi suspecți prinși la Londra. Cocoș Băncuță este de mult timp în atenția poliților din toată Europa tocmai pentru că ar fi implicat în organizarea de adevărate rețele de trafic de persoane și proxenetism.

De pe urma fiecărei tinere pe care o traficau în Londra, proxeneții câștigau zilnic între 500 și 1.500 de lire sterline.

În Marea Britanie, primele rețele de prostituție coordonate de români au fost depistate încă din 2012, când au avut loc Jocurile Olimpice de Vară.

Acum patru ani, jurnalistul Rareș Năstase de la „România, Te iubesc!" a descins împreună cu un polițist britanic pe bulevardul principal EastWood, unde zeci de tinere românce erau trimise să se prostitueze.

Prostituția, în sine, nu este infracțiune în Marea Britanie, însă bordelurile sunt în afara legii. Fetele sunt, însă, mereu în pericol.

În urma raidului de acum, din Londa, 29 de românce - care au între 20 și 40 de ani - au fost eliberate și primesc sprijin. Din locuințele suspecților au fost ridicate 300 de grame de cocaină, 7 mii de lire sterline și 12 mii de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
 

VIDEO PROTVPLUS.RO