Zeci de kilograme de alimente expirate, confiscate de la comerciantii veniti din Republica Moldova. Ce vindeau acestia

Ultima actualizare: 20-03-2017 06:47

Produse expirate si marfuri diverse fara documente de provenienta! Asta au gasit controlorii in pietele din estul tarii, dupa ce i-au verificat pe comerciantii veniti din Republica Moldova.

Razia politistilor locali din Galati s-a soldat cu produse confiscate pentru a fi distruse: zeci de kilograme de biscuiti, ciocolata si alte alimente care puneau sanatatea oamenilor in pericol.

Discutie inspector - vanzator: "Este expirata, da? Cum sa fie expirata? Dvs. in consum comercializati marfa expirata? Din greseala. Inseamna ca reclamatia se confirma."

Printre pachetele de halva, bomboane si icre, o femeie din Republica Moldova vindea ciocolata expirata de anul trecut. Si poate ar fi fost considerata o scapare nevinovata, dar alaturi pe taraba se aflau pachete de biscuiti fara termen de valabilitate mentionat pe ambalaj.

Inspector: "Dvs. puneti in vanzare marfa cu termenul de valabilitate expirat sau marfa care nu are termen de valabilitate. Sunt expirate din 4.12.2016."
Femeie: "Nu am fost eu atenta, sincer va spun."

Alta taraba, alte probleme. De aceasta data cu un bax de bauturi alcoolice.

Discutie inspector - vanzator: "Acte de provenienta? Nu. Ce faceti cu ele? Sunt pentru cineva, pentru o nunta. Le tineti aici? Numai ce mi le-a adus. Trebuie sa vina sa le ia. Acte de provenienta? Republica Moldova. Marfa trebuie sa fie insotita de acte acte de provenienta. E bautura alcoolica, marfa de contrabanda."

Reporter: "Aveati cunostinta ca vindeti produse expirate?"
Vanzator: "Jur ca nu am stiut."

Inspector: "Tot ce nu contine acte de provenienta, certificate de conformitate, ridicati in vederea confiscarii. Nu au termenul de valabilitate specificat, data expirarii."

Femeia originara din Cahul, Republica Moldova, a fost amendata cu 2.000 de lei si toate produsele expirate au fost predate inspectorilor sanitar-veterinari pentru a fi distruse. In total, politistii au aplicat peste 40 de amenzi si au confiscat zeci de kilograme de marfuri, in special dulciuri, peste, icre si alcool.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO