Zece elicoptere produse clandestin, descoperite în urma unor percheziții, în Republica Moldova

30-06-2020 13:44


Elicoptere produse clandestin

Mai multe elicoptere produse în condiții clandestine au fost descoperite în Republica Moldova, în urma unor percheziții care au vizat un grup infracțional organizat.

Procurorii și poliția Republicii Moldova efectuează, marți, percheziții la baza de producere, amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru, și la domiciliile persoanelor implicate pentru acumularea probatoriului necesar, conform politia.md.

Aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere ”Ka 26”, erau produse în condiții clandestine, urmând a fi exportate ilegal în statele din spațiul Comunității Statelor Independente (CSI), formată din mai multe foste republici federale ale Uniunii Sovietice.

Majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii ”afacerii ilegale”, sunt locuitori ai regiunii transnistrene.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor, de către două sau mai multe persoane.

Perchezițiile descinse astăzi au constatat că la moment, pe liniile de producere sunt peste 10 elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite.

Pentru aceste acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la 3 la 10 ani închisoare.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO