Vai de masinile noastre. Soferii sunt fortati sa intre in gropi la tot pasul

Dată publicare: 17-02-2012 19:09
Dată actualizare: 09-05-2012 09:01


Zeci de masini s-au stricat in gropile aparute in aceasta iarna pe toate bulevardele Capitalei, semn ca asfaltarea de anul trecut a fost de mantuiala. Soferii care n-au putut sa evite craterele au de doua ori ghinion.

Unele ateliere auto sunt foarte aglomerate, asa ca amana reparatiile pana in martie. Iar asigurarile facultative nu acopera toate avariile provocate de gropi.

Este imposibil sa eviti asemenea situatii, caci totul tine de noroc. Multe gropi sunt ascunse de stratul de zapada sau de balti.

O soferita a trebuit sa decida intr-o fractiune de secunda daca intra cu masina in groapa sau pe contrasens, unde putea rani pe cineva. Si-a asumat riscul si-a intrat intr-un crater.

Atentie, unele polite CASCO nu acopera daunele provocate de gropi, cum ar fi anvelopele sau jantele.

"O companie de asigurari, atunci cand calculeaza un risc il calculeaza ca fiind un risc probabil. Deja din momentul in care el devine cert, iar in Romania faptul ca dai cu masina in gropi este deja un lucru cert, poti sa il excluzi din start", declara Madalin Rosu, manager la departamentul daune al unei companii de asigurari.

Si nu doar gropile ii pandesc pe soferi. Isi pot gasi masinile lovite, pentru ca mai toate locurile de parcare sunt ingropate in zapada.

Din cauza troienelor foarte mari trebuie sa dai dovada de toata priceperea, ca sa poti parca o masina pe stradutele mici din Bucuresti. Dar pana si soferii foarte experimentati nu sunt feriti de pericole si risca sa-si zgarie masinile.

Cei care nu vor sa plateasca reparatia din buzunar, il pot da in judecata pe administratorul drumului. Asa au procedat si multe companii de asigurari, care au castigat procesele si au reusit sa-si recupereze banii, dupa ce i-au despagubit pe soferi.


VIDEO PROTVPLUS.RO