Vremea se mentine calda, dar ploua in sud-vestul tarii. Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada

Ultima actualizare: 28-03-2015 07:10
Vremea se mentine calda, dar ploua in sud-vestul t...
Vremea 25 martie 2015...

Miercuri vom avea vreme calda, dar se va innora treptat incepand din sud-vestul tarii, iar pe seara si noaptea va ploua slab. Maximele termice se vor situa intre 10 si 20 grade, cu valori putin mai mici pe litoral.

In Dobrogea si in Baragan cerul se pastreaza curat intreaga zi, dar vantul devine ceva mai activ. Se incalzeste usor fata de ieri, mai putin in zona litoralului, unde temperaturile raman cam modeste.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim atmosfera insorita si temperaturi in crestere. Sansele de ploaie sunt egale cu zero, iar maximele urca pana la 14 grade Celsius. In jumatatea nordica a Moldovei se anunta o zi foarte frumoasa, cu cer mai mult senin. Vantul se inteteste trecator, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung la 13...14 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea vreme placuta, cu mult soare si temperaturi ridicate. La amiaza se vor atinge chiar si 20 de grade, iar in cursul noptii vor fi ceva innorari si ploi slabe, dar pe zone restranse.

In tinuturile vestice norii se-aduna incet-incet si indeosebi la apropierea serii va ploua slab, din loc in loc. Vantul va prinde putere, iar cele mai mari vitezese vor inregistra in sudul Banatului, iar temperaturile vor urca pana la 18...19 grade- valori mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data.

Centrul Romaniei va avea vreme neobisnuit de calda pentru aceasta data, cu maxime ce vor ajunge la 20 de grade. Spre seara si noaptea norii vor fi din ce in ce mai numerosi si va ploua slab, pe suprafete mici, iar la munte, pe creste vor fi si lapovite si ninsori.

Norii se inmultesc treptat si in sud-vestul tarii si in a doua parte a zilei vor aduce ploi locale, neinsemnate cantitativ. Vantul isi va face simtita prezenta, iar regimul termic va fi unul placut, cu maxime de 14...15 grade.

Si in sudul tarii vor veni cateva ploi slabe, dar asta se va intampla dupa lasarea noptii. Pana atunci vom avea vreme buna si temperaturi de 14...15 grade la orele amiezii.

In Bucuresti se anunta vreme placuta cu cer variabil iar vintul va fi activ. In cursul noptii ar putea sa cada cativa stropi de ploaie. Maxima prognozata este de 15 grade; joi dimineata se vor inregistra in jur de 4 grade.

La munte norii se inmultesc si precipitatiile apar intai in masivele sud-vestice. Vor predomina ploile dar in zonele de creasta sunt posibile precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va creste in intensitate, iar maximele vor fi exclusiv poztive.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Joi vom avea vreme frumoasa peste tot, dar in cursul noptii va ploua putin in sud-vest si in sud. Vineri, aria precipitatiilor va cuprinde treptat intreaga tara, iar sambata va ploua pe arii extinse. Temperaturile scad usor vineri, iar sambata vom avea intre 8 si 14 grade.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO