Codul PORTOCALIU de ploi torentiale, restrans la patru judete. Prognoza pentru sfarsitul de saptamana

×
Codul embed a fost copiat

Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi avertizari de instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ, Codul Portocaliu fiind restrans la patru judete din Moldova.

De asemenea, a fost emis Cod Galben pentru 11 judete, ambele avertizari fiind valabile pana vineri la ora 20:00.

Sub Cod Portocaliu se vor afla judetele Bacau, Vaslui, Neamt, precum si in zona de munte a judetului Vrancea, unde se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 50 l/mp si izolat 80 l/mp.

Codul Galben vizeaza judetele Suceava, Botosani, Iasi, Harghita, Covasna, Galati, si partial judetele Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata in Moldova, estul Transilvaniei precum si in nordul Munteniei, unde se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa ce se vor cumula vor depasi 25 l/mp.

Citește și
nori de ploaie
Cod galben de ploi torentiale timp de doua zile, in 14 judete. Zonele care vor fi afectate de vijelii si grindina
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Vineri va ploua mai abundent in estul si sud-estul tarii, la deal si la munte. In rest va ploua local si cantitati mai mari de apa se vor stringe in jumatatea estica a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 26 de grade.

In Dobrogea vremea va fi instabila, iar in rest atmosfera va fi insorita. Maximele termice vor ajunge pina la 25 de grade Celsius. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei va ploua serios, iar ploile vor veni cu toate fenomenele specifice instabilitatii si se vor stringe cantitati insemnate de apa. In nordul Moldovei si in Bucovina nu sint sanse sa vedem soarele. Aici asteptam ploi consistente, multa instabilitate si cantitati de apa care pot sa depaseasca local 20 l/mp si izolat mai ales in judetele Neamt si Bacau 50 l/mp. Temperaturile vor creste putin.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures atmosfera ramine inchisa si vor mai veni cateva ploi insa nu pe suprafete mari. Dupa prinz se vor inregistra cel mult 21 de grade Celsius.  Si in vestul tarii vor veni cateva averse insa nu se vor stringe cantitati insemnate de apa. Vor fi si perioade cu soare iar maximele termice vor creste cu 5-6 grade fata de ziua trecuta mai ales in Banat. In tinuturile centrale, se anunta innorari temporare. Vor fi ploi peste tot si cantitatile de apa vor fi insemnate in Carpatii Orientali si in estul Carpatilor Meridionali. Temperaturile se vor situa sub normalul acestei perioade. 

In sud-vestul tarii, va ploua din cind in cind dar vor fi si multe momente cu soare. Dupa prinz se vor inregistra cel mult 24 de grade Celsius.

In regiunile sudice vom avea vreme schimbatoare. Va ploua temporar; vom zari si soarele, iar temperaturile vor ajunge pina la 26 de grade Celsius in Lunca Dunarii.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, dimineata prindem un pic de soare, daraversele revin pe parcursul dupa-amiezii si serii. Maxima va ajunge la 24 de grade Celsius.

Vremea la mare

La mare, desi se anunta instabilitate si averse, astazi prindem si cateva ore de plaja. Briza va fi activa, temperaturile placute si pe la amiaza se ating pina la 23 de grade prin unele statiuni.

Vremea la munte

La munte, vom avea si un pic de soare, dar instabilitatea persista si aversele lasa cantitati mari de apa: chiar si 50 l/mp in masivele estice si in estul Meridionalilor. Vor mai fi rabufniri ale vantului, tunete, fulgere si chiar grindina.

Prognoza pentru urmatoarele trei zile

In Bucuresti, duminica se anunta vreme placuta cu cer variabil pina spre seara si mai ales noaptea cind se aduna norii si vor veni ploi zgomotoase.La amaiza se va incalzi usor si vor fi in jur de 26 de grade. Luni vremea se mai racoreste. Dupa prinz revin aversele cu descarcari electrice si vintul va sufla moderat.

La mare, desi se anunta instabilitate si averse, astazi prindem si cateva ore de plaja. Briza va fi activa,  temperaturile placute si pe la amiaza se ating 23 de grade prin unele statiuni.

Maine vremea va fi normala termic si în general instabila. Vor fi ploi cu fulgere si vint mai nervos iar maximele termice vor ajunge pina la 21 de grade iar apa marii va avea cel mult 20
de grade.

Duminica vremea va fi frumoasa si se va încalzi usor. Cerul va fi variabil si briza activa. Pe plaja vor fi între 22 si 24 de grade.

Luni vremea va fi instabila ziua cind va ploua in aversa si vor fi si fenomene electrice dar noaptea cerul se va curata de nori.Vântul va avea intensificari temporare.

Ajungem in zona de munte unde astazi vom avea si un pic de soare, dar instabilitatea persista si aversele lasa cantitati mari de apa: chiar si 50 l/mp in masivele estice si in estul Meridionalilor. Vor mai fi rabufniri ale vantului, tunete, fulgere si chiar grindina.

Maine instabilitatea atmosferica se va manifesta, mai ales în cursul zilei.Vorbim despre averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului.Izolat se vor stringe cantitati de apa mai însemnate si vor fi caderi de grindina. Valorile termice vor fi usor mai scazute decât cele normale pentru aceasta perioada.

Duminica vremea va fi în general instabila si vor veni ploi zgomotoase.Izolat, va cadea grindina si cantitatile de apa vor fi mai însemnate. Temperaturile vor creste usor în masivele sudice si estice.

Luni cerul va avea înnorari, vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari locale.Regimul termic va fi mai scazut decât cel normal in aceasta perioada.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
COD PORTOCALIU de ploi torentiale pana vineri dupa-amiaza, in 7 judete. Cum va fi vremea la sfarsitul saptamanii
COD PORTOCALIU de ploi torentiale pana vineri dupa-amiaza, in 7 judete. Cum va fi vremea la sfarsitul saptamanii

ANM a emis o atentionare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ pentru judetele Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava si Botosani, valabila de joi, ora 16:00, pana vineri, ora 18:00.

Cod galben de ploi torentiale timp de doua zile, in 14 judete. Zonele care vor fi afectate de vijelii si grindina
Cod galben de ploi torentiale timp de doua zile, in 14 judete. Zonele care vor fi afectate de vijelii si grindina

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri, o atentionare Cod Galben de ploi insemnate cantitativ, valabila in 14 judete, incepand de joi la pranz, pana vineri seara.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.