Vremea in ziua de 6 februarie 2014, prezentata de Florin Busuioc. Prognoza meteo pana duminica

06-02-2014 09:26

Vremea in ziua de 6 februarie 2014, prezentata de ...
Florin Busuioc prezinta starea vremii din 6 februa...

Florin Busuioc prezinta vremea pentru 6 februarie 2014. Ziua de astazi ne aduce vreme rece, ceata si chiciura in sudul si in estul tarii si cateva ploi slabe in vest, nord-vest si centru. Maximele termice se vor situa intre minus 6 si 11 grade Celsius.

Vremea, 6 februarie 2014, cu Florin Busuioc. In Dobrogea si in Baragan, ceata matinala ar putea persista si va fi asociata cu depuneri de chiciura. Pe litoral si in delta e posibil sa zarim soarele pentru scurte momente si temperaturile vor urca pana la
5-6 grade.

Ziua a inceput cu ceata si mai sus, in Moldova sudica si in
nordul Munteniei, iar  regimul termic este strans legat de acest fenomen. Daca ceata se risipeste, temperaturile ajung la 1 grad, cu plus; in caz contrar, va fi mai frig. Si in jumatatea nordica a Moldovei este ceata dimineata, in zonele joase si nu este exclus sa fulguiasca trecator. In regiunile mai inalte vom avea timp frumos si maxime usor pozitive.

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii se inmultesc si vor aduce ploi slabe, din loc in loc. Vremea va fi in continuare mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu maxime de pana la 7-8 grade Celsius. In vestul tarii gasim multi nori, scurte perioade cu soare si cateva ploi slabe. In regiunile de munte vor cadea precipitati mixte si se poate forma polei. Temperaturile se mentin peste mediile perioadei: in Dealurile de Vest se vor atinge 9-10 grade.

In centrul Romanie asteptam vreme buna si temperaturi mai ridicate decat ar fi normal la inceput de februarie. Sunt anuntate si unele innorari, insa precipitatile vor cadea cu totul izolat. In depresiuni va fi ceata la inceputul zilei. In sud-vestul tarii vom avea ceata persistenta, chiciura si posibil fulguieli in zonele joase; un pic de soare si temperaturi mai ridicate in regiunile deluroase. Aceleasi conditii meteo si in sudul tarii: nebulozitate joasa si ceata la campie; vreme frumoasa si un regim termic mai bland in regiunile inalte.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros, iar dimineata si, din nou, dupa lasarea noptii, vom avea ceata si chiciura. Maxima se va situa in jurul valorii de 0 grade; maine dimineata se vor inregistra minus 6 grade; presiunea atmosferica continua sa scada usor.

La munte sunt anuntate innorari si precipitatii slabe mixte in Muntii Banatului si in Apuseni. Vantul nu va exagera, iar pe vai si in depresiuni dimineata si noaptea va fi ceata. Temperaturile se mentin mai ridicate decat ar fi normal in acest moment al anului. Ziua de astazi ne-aduce vreme rece, ceata si chiciura in sudul si in estul tarii si cateva ploi slabe in vest, nord-vest si centru. Maximele termice se vor situa intre minus 6 si 10 grade Celsius.

Prognoza pana duminica

Vineri va fi ceata in sud si in est, iar noaptea ar putea sa ploua slab in interiorul arcului carpatic.

Sambata, vor fi precipitatii slabe in jumatatea de sud-vest si ceata in sud si in est.

Duminica, va ploua slab in vest si in nord-vest, iar noaptea vor fi precipitatii mai ales in jumatatea vestica. Temperaturile vor creste usor.


VIDEO PROTVPLUS.RO