Vremea din 7 februarie, prezentata de Florin Busoioc. Prognoza meteo pana luni

×
Codul embed a fost copiat

Florin Busuioc prezinta vremea pentru 7 februarie 2014. Vineri ramanem cu vremea rece in sud si in est, pe unde vom avea din nou ceata si chiciura. In rest, predomina timpul frumos, iar maximele termice ajung in intervalul minus 4-13 grade Celsius.

Vremea, 7 februarie 2014, cu Florin Busuioc. In Dobrogea si in Baragan ziua a inceput cu ceata, care poate persista si va fi asociata cu depuneri de chiciura. Pe litoral si in delta se va arata soarele pentru scurte momente, iar temperaturile vor ajunge la 2-3 grade. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei se anunta nori josi, ceata si conditii de fulguiala. Temperaturile se mentin la valori modeste, sub limita de inghet.

Si in jumatatea nordica a Moldovei ceata este prezenta in orele diminetii in zonele joase. Avem avertizare de ceata densa pana la ora 8 in judetele Neamt, Bacau, Vrancea, Galati. Ceata afecteaza si drumul european E85 si drumurile nationale aferente. In regiunile inalte, momentele cu soare vor fi numeroase, iar temperaturile vor depasi mediile perioadei.

In nordul Transilvaniei si in Maramures apar ceva innorari si ploi sporadice, dar in ansamblu vom avea vreme buna. Va fi in continuare mai cald decat ar fi normal la aceasta data: maximele vor urca pana la 7-8 grade. Vestul tarii are parte de vreme placuta, fara precipitatii si cu temperaturi nefiresc de mari pentru acest moment al anului. In zonele deluroase din Banat si Crisana se vor atinge chiar si 12-13 grade Celsius.

In centrul Romaniei, ziua se anunta insorita. In depresiuni este putina ceata dimineata; in rest, norii vor fi rari, iar temperaturile vor ajunge la 6-7 grade pe partea vestica. Vantul va sufla mai tare doar pe crestele Carpatilor. In sud-vestul tarii vom avea ceata persistenta, chiciura si posibil fulguieli in zonele joase; soare si temperaturi mai ridicate in regiunile deluroase. Aceleasi conditii meteo si in sudul tarii: nebulozitate joasa si ceata persistenta la campie; vreme frumoasa si un regim termic mai bland in regiunile inalte.

Citește și
vreme
PROGNOZA METEO pentru toata tara pana pe 9 februarie. Vineri va fi ger de pana la -20 grade
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

In Bucuresti aproape nici o schimbare in prognoza: vreme rece, multi nori, ceata si chiciura dimineata si din nou dupa lasarea noptii. Maxima se va situa in jurul valorii de minus 1 grade; maine dimineata se vor inregistra minus 5 grade; presiunea atmosferica continua sa scada usor.

La munte se anunta innorari si precipitatii slabe mixte in nordul Carpatilor Orientali; timp frumos in celelalte masive. Vantul are unele intensificari pe crestele inalte; iar temperaturile depasesc valorile normale pentru aceasta perioada.

SAMBATA. Vremea va fi in continuare calda in regiunile intracarpatice, precum si in zonele de deal si de munte, in timp ce in restul teritoriului regimul termic va fi usor mai coborat decat normalul datei calendaristice. Cerul va fi temporar noros si va ploua local in jumatatea de vest a tarii si izolat in rest. Pe crestele montane inalte se vor semnala precipitatii mixte. In zonele joase de relief, indeosebi din sud si est, local va fi ceata, posibil persistenta si asociata trecator cu burnita sau fulguiala. Pe arii restranse se va depune polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si -1 grad in zonele cu ceata persistenta si 11-13 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -6 si 6 grade. Cerul va avea innorari si se va semnala ceata asociata trecator cu burnita, indeosebi dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi in jur de 2 grade, iar cea minima va fi de -3 pana la -1 grad. Presiunea atmosferica va continua sa scada usor.

DUMINICA. Vremea va fi deosebit de calda in regiunile intracarpatice si apropiata de normal in rest. Cerul va avea innorari si mai ales seara si noaptea vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie in jumatatea de vest a tãrii si pe spatii restranse in celelalte regiuni. La munte, precipitatiile vor fi mixte. Izolat vor fi conditii de polei. Indeosebi in primele ore ale intervalului, in zonele joase din sud si est va mai fi ceata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, dar trecator si in regiunile vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in nordul Moldovei si 14-15 grade in Banat, iar cele minime se vor incadra intre -5 grade in depresiunile intramontane ale Carpatilor Orientali si 7 grade in sudul Banatului. Valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei. Cerul va fi temporar noros, dimineata vor fi conditii de ceata, iar noaptea va ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 5-6 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 0 grade.

LUNI. Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, indeosebi in regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil cu innorari in prima parte a intervalului in jumatatea de nord-est a tarii, unde local se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie. La munte vor fi mai ales ninsori. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla moderat cu intensificari la munte, iar trecator si in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 11 grade, iar cele minime se vor incadra intre -10 grade in depresiunile intramontane ale Carpatilor Orientali si 4 grade in Banat si Crisana. Valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei. Cerul va fi variabil cu innorari la inceputul intervalului cand este posibil sã mai ploua slab. Vantul va sufla in general moderat ziua. Temperatura maxima va fi de 7-8 grade, iar cea minima de -5 pana la -3 grade.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
PROGNOZA METEO pentru lunile februarie, martie si aprilie 2014. Ce temperaturi vor fi in fiecare zona a tarii
PROGNOZA METEO pentru lunile februarie, martie si aprilie 2014. Ce temperaturi vor fi in fiecare zona a tarii

PROGNOZA METEO - Meteorologii romani au facut o estimare a temperaturilor si a volumului de precipiatii din tara noastra pentru lunile februarie, martie si aprilie 2014.

PROGNOZA METEO pentru toata tara pana pe 9 februarie. Vineri va fi ger de pana la -20 grade
PROGNOZA METEO pentru toata tara pana pe 9 februarie. Vineri va fi ger de pana la -20 grade

Din pacate pentru cei care sperau la o imbunatatire a vremii, prognoza meteo pentru urmatoarea perioada arata ca iarna .. abia a inceput.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.