Vremea azi, 24 iulie. Temperaturile maxime ajung la 34 de grade, dar nu scăpăm de ploi

Dată publicare: 24-07-2020 07:51
Dată actualizare: 24-07-2020 09:45


Astăzi, mai vin ceva averse prin sud-vest, în centrul țării, la deal și la munte.

În rest, va domina timpul frumos și vom avea maxime de la 24 de grade, în estul Transilvaniei, până la 34 de grade în Muntenia sudică.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, avem o zi însorită și un vânt mai insistent la malul mării. Prin Bărăgan se face mai cald decât ieri și temperaturile se apropie de pragul caniculei.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, apar ceva înnorări și condiții de ploaie, îndeosebi în zonele înalte. În ansamblu avem vreme bună și maxime în jur de 30...31 de grade. Peste noapte, cerul se înseninează.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim vreme schimbătoare. O să plouă din când în când, mai ales pe la munte și vor fi averse destul de consistente, cu descărcări electrice, poate și grindină..Maximele, la fel ca ieri, se opresc pe la 29 de grade.

Mai vin ceva averse și în nordul Transilvaniei, dar prin Maramureș așteptăm vreme mai bună, deși apar ceva nori de plaoie și aici. Temperaturile urcă până la 27...28 de grade, iar instabilitatea crește după lăsarea nopții.

În vestul țării, găsim vreme destul de frumoasă, dar și câteva reprize de averse prin Banat și în apropierea munților. Se face puțin mai cald decât ieri; maximele ajung pe la 30 de grade., iar la noapte ploile se extind.

În Transilvania, vor fi și astăzi ploi zgomotoase, destul de abundente, dar și perioade cu soare, iar prin vestul provinciei se vor atinge 29 de grade.

O să plouă și în zona Olteniei; apar și descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar temperaturile se vor opri pe la 30 de grade. 

O aversă, două vin și în dealurile Munteniei. Vremea va fi schimbătoare și pe aici, cu înnorări dimineața și seara și temperaturi în ușoară scădere față de ieri.

Vremea în București

 

În București, ploile vor fi destul de rare și atmosfera devine tot mai caldă. În această dimineață, norii pot persista câteva ore, însă este puțin probabil să plouă. Mai tărziu vedem soarele și se ating în jur de 30 de grade, iar nivelul presiunii atmosferice scade.

Vremea la munte și la mare

 

La munte, ploile apar în fiecare zi, dar prindem și momente mai însorite. Astăzi, instabilitatea va fi ridicată și o să plouă abundent; local se pot strânge și 50 l/mp.

Pe litoral, ploile sunt foarte rare. Astăzi, avem vreme frumoasă, cu ceva nori și un vânt mai insistent după prânz. Temperaturile sunt la un nivel agreabil.

Vremea în următoarele zile

 

În București, mâine apar câțiva nori, dar nu va ploua. Se mai încălzește puțin. Vreme caldă și frumoasă prindem și sâmbătă. Doar în noaptea următoare cresc condițiile de ploaie. Duminică, norii persistă câteva ore, dar atmosfera va fi schimbătoare, fără ploi și cu o maximă de 29...30 de grade.

La munte, mâine, instabilitatea va fi ridicată și o să plouă abundent; local se pot strânge și 50 l/mp. Aversele pot fi torențiale, cu vijelii și grindina. Sâmbătă, va ploua mai ales în masivele vestice și în cele estice. Vor fi ploi de scurtă durată, însă destul de consistente. În Munții Apuseni, se răcește ușor. Și duminic[ o să mai plouă din când în când, vor fi tot averse, care aduc cantități importante de apă, dar și vijelii și grindină.

Pe litoral, mâine se anunță soare și vreme de plajă. Briza va fi activă, iar apa mării se mai încălzește puțin. Sâmbătă se înseninează, vântul rămâne activ, iar temperaturile mai urcă puțin. Duminică se anunță vreme superbă, cu cer senin și valuri mari. Vântul va fi destul de insistent, iar maximele ating și 30 de grade în aer și 27 de grade în apa mării. Mare grijă la ultraviolete.


VIDEO PROTVPLUS.RO