Vremea azi, 20 iulie. Atmosferă instabilă și ploi consistente în mare parte a țării

Ultima actualizare: 20-07-2020 08:51

Luni, avem atmosferă instabilă și ploi destul de consistente în nord, centru, în ținuturile estice și la munte.

Vremea se îmbunează în vest și sud-vest, iar maximele pleacă de la 20 de grade în depresiuni și se opresc pe la 29 de grade în sudul și în sud-vestul țării.

 

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici mai vin ceva averse, cu tunete, fulgere și intensificări de vânt. Zărim trecător și soarele, iar temperaturile scad față de ziua trecută și pe la amiază vor fi cel mult 27...28 de grade.

Se mai răcorește și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ieri, s-au înregistrat și 32 de grade; astăzi, maximele nu mai trec de 27 de grade. O să plouă din când în când, vor fi și averse torențiale și s-ar putea să cadă grindină. Peste noapte, se înseninează treptat.

Vreme instabilă găsim și în nordul Moldovei și în Bucovina. Ploile vin în mai multe reprize și vor lăsa cantități însemnate de apă, iar maximele se vor situa între 23 și 28 de grade.

O să mai plouă și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Vorbim tot despre averse, cu descărcări electrice și răbufniri ale vântului. Temperaturile se opresc pe la 24 de grade, valori mai potrivite pentru luna mai.

În vestul țării avem vreme mai bună, deși mai apar ceva averse, în special în Crișana și pe la munte. Se încălzește față de ziua trecută și maximele ajung la 26...27 de grade.

În schimb, în Transilvania, avem tot vreme instabilă, mai multe perioade cu ploi zdravene, îndeosebi în zonele montane. Se vor strânge cantități mari de apă și se pot produce vijelii, iar temperaturile se mențin la valorile de ieri.

În Oltenia ne-așteaptă o zi destul de plăcuta, însă acum dimineața este ceață densă în zonă, iar până la ora 9 avem un cod galben de ceață, pentru județele Gorj și Dolj. Apoi se arată soarele și se face mai cald decât ieri.

În schimb, în sudul țării, temperaturile scad ușor și mai apar ceva înnorări și ploi pe timpul zilei. Vor fi cel mult 29 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

În București avem vreme schimbătoare, câteva reprize de averse și temperaturi în scădere. Ieri, s-au atins 32...33 de grade, astăzi vor fi doar 27 de grade. Peste noapte, norii se risipesc și se face mai răcoare decât în noaptea trecută: minima ajunge pe la 15...16 grade.

Vremea la munte și la mare

 

La munte, instabilitatea persistă și vin alte ploi abundente, care mai pot lăsă în urmă 30, chiar 50 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și descărcări electrice, condiții de grindină, iar vântul se va înteți pe timpul ploilor. Temperaturile rămân destul de modeste.

Și la mare o să plouă din când în când și vor fi tot averse, cu tunete, fulgere, poate și vijelii.

Se face un pic mai răcoare decât ieri: prin stațiuni se vor înregistra cel mult 25...26 de grade. Temperatura apei se menține pe la 24 de grade.

Vremea în următoarele zile

 

În Bucuresti, mâine, norii se risipesc și se încălzește la loc. Maxima ajunge pe la 31...32 de grade.

Miercuri avem soare și o amiază călduroasă, cu 32 de grade, la umbră. În noaptea următoare, apar ceva condiții de ploaie.

Și joi o să fie destul de cald, dar norii se înmulțesc, iar spre seară cresc șansele de averse.

La munte, ziua de mâine ne-aduce vreme mai bună, se încălzește ușor, dar după prânz mai vin câteva reprize de ploaie.

Miercuri instabilitatea crește la apropierea serii și apar averse zdravene, ce pot lăsă cantități însemnate de apă, în special în Carpatii Meridionali.

Joi vin alte ploi zgomotoase, în a doua parte a zilei. Se mai răcorește un pic, iar cel mai mult o să plouă tot în zona Meridionalilor.

Pe litoral, mâine se încălzește ușor, apa va avea în jur de 24 de grade. Sâmbătă, o să fie un pic mai cald. Vântul continuă să sufle cu putere, așa că vor fi valuri mari. Și duminică va fi vreme de plajă, atmosferă agreabilă și vânt cam nervos.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO