Vreme severa, cu ploi abundente, descarcari electrice si grindina. Prognoza meteo pentru weekend

30-05-2014 08:55


Vreme severa, cu ploi abundente, descarcari electr...
Vreme severa, cu ploi abundente, descarcari electr...

Ziua de astazi ne-aduce o racorire a vremii, dar si ploi si multa instabilitate. Maximele termice ajung in intervalul 18 - 24 de grade.

VEZI AICI CE TEMPERATURI VOR FI ASTAZI IN ORASUL TAU

In Dobrogea si in Baragan temperaturile scad simtitor fata de ieri, va ploua in mai multe reprize, vor fi si descarcari electrice, iar vantul se va inteti pe timpul ploilor. Se pot strange cantitati insemnate de apa, iar maximele nu vor depasi 22 - 23 de grade Celsius.

Se racoreste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Sunt anuntate innorari consistente si episoade cu instabilitate accentuata. Vor fi si ploi torentiale, cu fulgere, vant nervos si conditii de grindina.

In jumatatea nordica a Moldovei gasim vreme severa, cu ploi abundente si toata suita de fenomene specifice instabilitatii. Temperaturile scad si aici, iar la amiaza vom avea cel mult 22 de grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii vor fi numerosi si vor aduce averse din loc in loc, dar se va arata si soarele pentru scurte momente. In regimul termic nu prea apar schimbari fata de ziua trecuta.

Vestul tarii are parte de vreme ceva mai buna. Va ploua si aici, insa pe suprafete mai mici si nu in cantitati insemnate. Temperaturile, sub mediile perioadei, se vor situa in jurul valorii de 22 de grade.

In centrul Romaniei gasim vreme mohorata si ploi frecvente, cu descarcari electrice si chiar vijelii. E posibil sa cada grindina, iar cantitatile de apa vor fi notabile: izolat se vor strange chiar si 60 de litri pe metru patrat.

Vreme urata si in sud-vestul tarii: multi nori, ploi abundente si temperaturi modeste pentru sfarsitul lunii mai. Vor fi si tunete, fulgere si rabufniri ale vantului si nu este exclus sa cada grindina.

Se strica vremea si in tinuturile sudice: se raceste accentuat, va ploua pe zone vaste, vantul va sufla cu putere pe timpul ploilor si nu vor lipsi descarcarile electrice.

Racoare si instabilitate se anunta si in zona Capitalei. Vor cadea averse insotite de fulgere si rabufniri ale vantului, iar maxima se va opri la 22 de grade. Ploile continua si dupa lasarea noptii, iar maine dimineata se vor inregistra in jur de 13 grade.

La munte se anunta vreme severa, cu ploi torentiale, tunete, fulgere si vijelii. Va cadea grindina si se vor strange cantitati mari de apa, ce pot ajunge chiar si la 50 - 60 de litri pe metru patrat. Temperaturile scad in toate masivele.

Prognoza meteo pe trei zile

Sambata - Vremea va fi racoroasa, chiar rece pentru aceasta data in jumatatea de nord-vest. Instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata in regiunile din sudul, estul si centrul tarii, precum si la munte unde vor fi innorari, averse si descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat si vor mai fi posibile caderi de grindina. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local. Vantul va prezenta intensificari locale, temporare in majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi de la 13 - 15 grade in Dealurile de Vest pana la 23 de grade in estul extrem si in sud-est; minimele termice se vor incadra intre 7 si 17 grade. Presiunea atmosferica va fi usor variabila.

Duminica - Vremea va fi racoroasa in majoritatea zonelor tarii. Cerul va avea innorari temporare accentuate si local vor fi averse insotite de descarcari electrice. Izolat in sud-estul teritoriului vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in est si in sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 23 de grade, iar cele minime intre 8 si 16 grade.

Luni - Vremea se va incalzi usor in toate zonele, astfel ca temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 24 de grade, valori inca sub limita climatologica pentru inceput de iunie. Temporar innorarile vor fi accentuate si vor fi averse si descarcari electrice local in sudul si in centrul tarii, precum si la munte si pe arii mai restranse in rest. Vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat. Minimele termice vor fi cuprinse in general intre 8 si 16 grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO