Vreme neobisnuit de calda pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile ajung si la 15 grade Celsius in zilele urmatoare

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de sambata ne-aduce vreme nefiresc de calda in vestul tarii, la deal si la munte; ceata sau nori josi in celelalte regiuni.
Maximele termice ajung in intervalul 0 - 15 grade Celsius.

UPDATE 11.00 Ceata persisita in sudul tarii, din noaptea de vineri spre sambata, meteorologii emitand o noua atentionare de cod galben valabila pentru zona periferica a Capitalei si opt judete din sudul tarii, pana la ora 14.00.

Astfel, se afla sub cod galben de ceata arii extinse in judetele Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov (inclusiv zona periferica a municipiului Bucuresti ), zona de campie a judetului Buzau, sudul judetelor Prahova si Dambovita, inclusiv autostrazile A1, A2 si A3 si drumurile nationale si europene.

Ceata determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. In plus, exista depuneri de chiciura si ghetus pe carosabil.

Atentionarea expira la ora 14.00.
Capitala si mai multe judete din sudul tarii sunt de vineri noaptea sub cod galben de ceata.

Citește și
iarna
Vreme calda, cu temperaturi de pana la 15 grade Celsius, miercuri. Prognoza meteo pana sambata
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

In Dobrogea si Baragan, va fi ceata in orele diminetii, iar pana la ora 11 este in vigoare o avertizare cod galben pentru Dobrogea. Dupa risipirea cetii se va arata soarele si temperaturile vor urca pana la 6-7 grade Celsius. Vantul va avea intensificari la malul marii.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, ceata este prezenta pe zone vaste si daca aceasta va persista temperaturile vor fi modeste. Vantul nu va exagera, iar dupa pranz se vor inregistra cel mult 4 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei, ceata domina prima parte a zilei in zonele joase si vor fi conditii de burnita. In schimb, in regiunile de munte vom avea vreme frumoasa intreaga zi.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, gasim vreme placuta, cu mult soare si temperaturi foarte ridicate pentru acest moment al anului. Maximele urca pana la 10 grade Celsius, iar sambata noaptea apar ceva innorari si ar putea sa ploua slab. Judetul Cluj este avertizat cu cod galben de ceata persistenta pana la ora 11.

Vestul tarii va avea atmosfera primavaratica, cu nori putini si pana la 14-15 grade in termometre. Vantul se inteteste trecator, iar dupa lasarea noptii, norii se inmultesc si vor aduce cateva ploi din loc in loc.

In centrul Romaniei, ziua a inceput cu ceata sau nebulozitate joasa in zonele depresionare. Pana la ora 8 avem cod galben de ceata densa in judetele Sibiu, Alba, Mures, Brasov si Covasna.

La munte, cerul va fi destul de curat si temperaturile vor depasi cu mult mediile acestei perioade.

In sud-vest, gasim ceata si multi nori in prima parte a zilei; cer curat si temperaturi ridicate in zonele inalte.Daca ceata persista temperaturile nu ajung la valorile prognozate.

Aceleasi conditii meteo se anunta si in sudul tarii: ceata densa la campie; vreme frumoasa si neobisnuit de calda in regiunile deluroase. Avem avertizare cod galben de ceata persistenta pana la ora 11 in judetele Ialomita, Călărasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov si zona periferica a municipiului Bucuresti, zona de campie a judetului Buzau, sudul judetelor Prahova si Dambovita.

Sunt afectate si drumurile nationale si europene si autostrazile A1, A2 si A3, iar vizibilitatea este scazuta local sub 200 m si izolat sub 50 m. Dupa pranz termometrele vor indica chiar si 12
grade Celsius.

In Bucuresti, atmosfera va fi mohorata in prima parte a zilei si asta din pricina cetii si a norilor de nivel jos. Maxima prognozata este de 3 grade, insa daca ceata se imprastie rapid e posibil sa fie mai cald de atat. Duminica dimineata, se vor inregistra minus 3 grade, iar tendinta presiunii atmosferice va fi de scadere.

In regiunile montane, vremea va fi foarte calda pentru aceasta perioada. Pe timpul zilei, cerul va fi mai mult senin, doar ceata va fi prezenta dimineata, pe vai si in depresiuni. Vantul va sufla mai tare pe creste, iar sambata noaptea, in Carpatii Occidentali, ar putea sa cada precipitatii slabe, predominat sub forma de ploaie.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Duminica, va ploua in vest si in nord-vest, iar dupa lasarea noptii e posibil sa cada cativa stropi de ploaie si in centrul si nord-estul tarii.

Luni, va ploua in vest, in centru si in nord, iar la munte si in nordul Moldovei va fi lapovita sau va ninge.

Marti, ploile vor uda sudul si estul tarii; in timp ce in Moldova si in regiunile de munte vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. In zonele joase dimineata si noaptea va fi ceata, iar vremea va fi calda in tot acest interval. Duminica, se vor atinge chiar si 15 grade, iar luni si marti temperaturilemaxime se vor situa intre 1 si 11 grade.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Temperaturile incep sa scada usor si apar precipitatiile. Cum va fi vremea in weekend
Temperaturile incep sa scada usor si apar precipitatiile. Cum va fi vremea in weekend

Joi ramanem cu vremea calda si apar ceva precipitatii sporadice in nordul, in centrul si estul tarii. Maximele termice ajung in intervalul 1-11 grade.

Vreme calda, cu temperaturi de pana la 15 grade Celsius, miercuri. Prognoza meteo pana sambata
Vreme calda, cu temperaturi de pana la 15 grade Celsius, miercuri. Prognoza meteo pana sambata

Ziua de miercuri ne aduce vreme calda, cu precadere in zonele de deal si munte. Atmosfera va fi insorita, dupa ce se risipeste ceata matinala, iar maximele termice se vor situa intre 2 si 15 grade.

Vremea se incalzeste, iar temperaturile ating marti 10 grade Celsius. Prognoza meteo pana vineri
Vremea se incalzeste, iar temperaturile ating marti 10 grade Celsius. Prognoza meteo pana vineri

Marti, cerul va fi variabil si chiar senin in cele mai multe regiuni. Dimineata, in zonele joase, vor fi conditii sa se produca ceata, iar vantul, va mai prezenta intensificari in regiunile montane inalte.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.