Vreme mohorata in Dobrogea si Moldova, soare in centrul si vestul tarii. Cate grade vor fi in ziua votului

15-11-2014 11:17


Vreme mohorata in Dobrogea si Moldova, soare in ce...
Vremea, 15 noiembrie...

Ziua de sambata ne-aduce vreme inchisa in sudul si in estul tarii; soare si temperaturi ridicate in celelalte regiuni. Maximele termice ajung in intervalul 7...17 grade Celsius.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Pe aici cerul ramane acoperit de nori intreaga zi, dar sansele de ploaie sunt aproape inexistente. Vantul continua sa sufle mai tare pe litoral, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, se opresc la 10...11 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim atmosfera mohorata, cu putina ceata in orele diminetii. Nu prea apar schimbari in regimul termic: dupa pranz se vor inregistra cel mult 11...12 grade.

Si in jumatatea nordica a Moldovei dimineata este ceata din loc in loc in zonele joase. Mai tarziu se va arata si soarele pentru scurte momente, iar temperaturile vor ajunge la 10...11 grade - valori obisnuite pentru mijlocul lunii noiembrie.

In nordul Transilvaniei si in Maramures va fi in continuare mai cald decat ar fi normal la aceasta data. Maximele vor atinge 16...17 grade, cerul va fi destul de curat, iar vantul nu isi
va face simtita prezenta.Pana la ora 11 in judetul Cluj avem cod galben de ceata densa.

In vestul tarii se anunta vreme frumoasa si temperaturi peste mediile perioadei. Precipitatiile lipsesc din prognoza, doar vantul are unele porniri in zona Banatului.

In centrul Romaniei, dupa ce se risipeste ceata matinala, vom avea o zi de toamna blanda, cu multe perioade insorite si temperaturi mai ridicate decat ar fi normal in acest moment al anului.

Pana la ora 10 si un sfert judetele Harghita, Sibiu si Covasna sunt avertizate cu cod galben de ceata densa.Sunt afectate si drumurile nationale si europene, iar vizibilitatea este scazuta local sub 200 m, iar izolat sub 50m. Vantul nu va pune probleme, iar maximele vor ajunge la valori de 15...16 grade pe partea vestica.

In sud-vestul tarii innorarile persista, dar nu mai sunt semne
de ploaie. Temperaturile se opresc la 12 grade Celsius, iar sansele sa zarim soarele sunt destul de mici.

Aceleasi conditi meteo se anunta si in tinuturile sudice. Cerul va fi plin de nori, iar in orele diminetii vom avea putina ceata din loc in loc. La capitolul temperaturi nu apar schimbari fata de vineri: dupa pranz se vor inregistra 10...11 grade.

In Bucuresti ramanem cu atmosfera inchisa, nu sunt anuntate ploi, iar vantul mai scade in intensitate. Maxima prognozata este de 10 grade, iar duminica dimineata termometrele vor
indica in jur de 6 grade Celsius.

La munte asteptam vreme buna, cu soare in toate masivele. Spre seara apar ceva innorari in vestul Carpatilor Meridionali si in Muntii Banatului, dar ploile vor cadea cu totul izolat. Vantul nu va exgera, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de vineri.

Duminica ramanem cu vremea inchisa in sud si in est, pe unde vor fi conditii de ceata si burnita. Spre seara norii se
inmultesc in tinuturile vestice si vor aduce ploi slabe. Luni va ploua pe timpul zilei in majoritatea zonelor, iar noaptea aria ploilor se va restrange catre est si nord-est. Marti cerul va fi plin de nori, iar din a doua parte a zilei vor veni alte ploi, indeosebi in jumatatea vestica a tarii.

In zonele joase din sud si est vom avea ceata si burnita. Luni se raceste usor, iar marti temperaturile cresc putin si vom avea maxime cuprinse intre 7 si 16 grade Celsius.

VIDEO PROTVPLUS.RO