Vreme frumoasa in toata tara, cu temperaturi peste 20 de grade. Unde va ploua in urmatoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Astazi temperaturile cresc si vom avea vreme mai calda decat ar fi normal. Ziua va fi foarte placuta, cu cer curat in sudul tarii si cativa nori in rest. Catre seara, in zona montana apar ceva innorari, insa doar izolat pot sa cada 2-3 averse slabe.

Vremea in Europa
In Europa astazi se anunta multi nori si ploi frecvente in vest si in sud-vest. Cantitati mai mari de apa se vor acumula in sudul Peninsulei Iberice. In rest: timp frumos, cu cer mai mult senin pe partea estica si de sud-est. Vremea va fi calda in majoritatea zonelor; exceptie fac nord-vestul si sud-vestul continentului. In primele doua zile ploile vin pe suprafete extinse in jumatatea nord-vestica a Europei.

Mai tarziu ploile isi fac aparitia in regiunile centrale, central-nordice si prin nord-est. Vantul ramane intens in zonele de coasta din vest, apoi prinde putere si in bazinul Mediteranei. Aerul cald influenteaza in acest moment o mare parte a continentului si va avansa catre est si catre sud-est. In acelasi timp, o masa de aer mai rece va cuprinde treptat toata jumatatea nord-vestica.

Vremea in fiecare regiune a tarii
Dobrogea si Baraganul se bucura de cer senin, insa vantul devine putin mai activ in delta si la malul marii. Se incalzeste aproape peste tot. Doar pe litoral temperaturile se mentin la valori modeste. Mai sus in Moldova sudica si in nordul Munteniei norii nu prea se arata si nici vantul nu pune probleme. La capitolul temperaturi stam mult mai bine ca ieri: maximele ajung la 20-21 de grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina dimineata este cam rece, dar peste zi se incalzeste simtitor. Maximele se vor situa in jurul valorii de 20 de grade; norii vor fi rari si doar in zona de munte, pe inserat ar putea sa cada cativa stropi de ploaie.

Citește și
soare, caldura, vara
Vremea se raceste, insa soarele ramane pe cer. Duminica, insa, temperaturile incep din nou sa creasca
Orientul Mijlociu fierbe. Uciderea liderului Hezbollah lasă Occidentul neputincios în timp ce Israelul urmărește victoria

In nordul Transilvaniei si in Maramures asteptam vreme foarte frumoasa si temperaturi peste valorile obisnuite. La amiaza termometrele vor indica 23-24 de grade si vantul va sufla slab. Conditii meteo excelente se anunta si in tinuturile vestice: soare; cativa nori de vreme buna si temperaturi ridicate pentru aceasta perioada. In Banat va fi cel mai cald: se vor atinge chiar 27 de grade.

In centrul Romaniei, temperaturile continua sa creasca si vor depasi 20 de grade aproape peste tot. Ca aspect vremea va arata foarte bine. In zona de munte, la apropierea serii sunt posibile averse slabe, iar vantul are unele intesificari, la altitudini mari.

In sud-vestul tarii, cerul se pastreaza curat toata ziua, asa ca nu nu vorbim deloc despre ploi. Temperaturile, in crestere fata de ieri, ajung la valori mai potrivite pentru luna mai: 22-23 de grade. Se incalzeste si in regiunile sudice. Soarele va straluci nestingherit, vantul nu se va simti si maximele vor urca pana la 21-22 de grade.

Vremea in Capitala si la munte
Bucurestenii au parte de o zi insorita si mai calda decat ar fi normal la aceasta data. Maxima prognozata este de 22-23 de grade, in conditii de cer senin si vant domol. Temperatura creste si pe timpul noptii cind se vor inregistra in jur de 7 grade.

La munte perioadele cu soare domina ziua. Spre seara se-aduna cativa nori si ar putea sa ploua slab in Carpatii Orientali si in vestul Meridionalilor. Vantul sufla mai tare pe creste, iar temperaturile depasesc valorile obisnuite momentului.

Vremea in urmatoarele 3 zile
In Bucuresti maine se face si mai cald. La amiaza se vor inregistra in jur de 26 de grade- valoare mai potrivita pentru luna iunie. Cerul ramane curat pana spre seara, cand apar innorari trecatoare, dar nu sunt anuntate ploi. Ziua de miercuri ne-aduce vreme nefiresc de calda pentru aceasta perioada. Se vor atinge 27 de grade; vantul abia va adia si din nou catre seara isi vor face aparitia cativa nori. Vreme de vara si joi, cand sunt anuntate 28 de grade la orele amiezii. Conditiile meteo vor fi excelente: soare, cativa nori inofensivi si vant destul de cuminte.

La munte maine temperaturile continua sa creasca. Ziua va fi insorita peste tot. Catre seara, in zona Carpatilor Orientali vor veni cateva ploi slabe si de scurta durata, ce pot fi insotite de descarcari electrice. Miercuri se face si mai cald. Cerul va fi mai mult senin. Dupa amiaza si la inceput noptii, se anunta ceva conditii de ploaie in Carpatii Meridionali. Vantul va avea intensificari la altitudini mari. Joi vom avea temperaturi foarte ridicate pentru aceasta data. Sansele de ploaie cresc tot in a doua parte a zilei. Pot sa cada ploi slabe, cu fulgere, iar masivele vizate sunt cele din vestul si sudul tarii.

La nivelul intregii tari, maine se face si mai cald. In nordul si centrul tarii, spre seara apar innorari si doua-trei ploi in aversa. Maximele pleaca de la 12 grade pe litoral si ajung la 28 de grade in sudul Banatului. Ziua de miercuri ne-aduce atmosfera insorita si temperaturi neobisnuit de mari pentru aceasta perioada. Se vor atinge chiar si 29 de grade. Foarte cald va fi si joi, insa la deal, la munte si in vestul tarii pe inserat vor veni cateva averse slabe. Temperaturile cresc treptat si pe timpul noptilor.

Articol recomandat de sport.ro
Împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Citește și...
Temperaturile cresc considerabil fata de ziua de sambata si ajung pana la 22 de grade Celsius. Prognoza meteo pana miercuri
Temperaturile cresc considerabil fata de ziua de sambata si ajung pana la 22 de grade Celsius. Prognoza meteo pana miercuri

Ziua de duminica ne-aduce vreme frumoasa peste tot; vant mai intens la munte si in sudul Banatului si maxime termice cuprinse intre 10 si 22 de grade.

Vremea se raceste, insa soarele ramane pe cer. Duminica, insa, temperaturile incep din nou sa creasca
Vremea se raceste, insa soarele ramane pe cer. Duminica, insa, temperaturile incep din nou sa creasca

Sambata ne asteptam la o racire a vremii, mai accentuata in jumatatea nord-estica. Maximele ajung in intervalul 10... 22 de grade, iar catre seara pot sa cada doua-trei averse slabe la munte si prin dealurile din sud.

Hidrobicicletele si barcile au revenit pe Lacul Chios
Hidrobicicletele si barcile au revenit pe Lacul Chios

Incepand de vineri, 1 aprilie 2016, RADP va repune in functiune pe Lacul Chios hidrobicicletele si barcile, avand in vedere faptul ca vremea s-a incalzit.

Recomandări
Autoritățile susțin că sunt pregătite pentru marea viitură de pe Dunăre. Ce le-au cerut primarilor
Autoritățile susțin că sunt pregătite pentru marea viitură de pe Dunăre. Ce le-au cerut primarilor

Se fac pregătiri intense pentru viitura de pe Dunăre care se va suprapune de duminică, 29 septembrie, și cu ploi torențiale aduse în țara noastră de un ciclon mediteranean.

Investiție de 25 de milioane de euro. O companie străină inaugurează o nouă fabrică în care va produce cărămidă, în Buzău
Investiție de 25 de milioane de euro. O companie străină inaugurează o nouă fabrică în care va produce cărămidă, în Buzău

După scumpirile serioase din ultimii ani, prețurile materialelor de construcții încep să se potolească.

Israelul, după ce l-a ucis pe liderul Hezbollah, care se ascundea de câțiva ani: ”Pentru oricine ne amenință, o să vă găsim!”
Israelul, după ce l-a ucis pe liderul Hezbollah, care se ascundea de câțiva ani: ”Pentru oricine ne amenință, o să vă găsim!”

Hezbollah a confirmat moartea liderului său, șeicul Hassan Nasrallah, după ce aviația israeliană a bombardat buncărul unde a fost localizat, într-o suburbie a Beirutului.