Vreme deosebit de calda, cu temperaturi de pana la 17 grade Celsius, marti. Prognoza meteo pana vineri

Ultima actualizare: 12-02-2016 07:11

Ziua de marti ne-aduce vreme calda, cativa stropi de ploaie dimineata, prin vest si prin nord, timp frumos in rest. Maximele termice: intre 6 si 17 grade Celsius.

In Dobrogea si Baragan gasim putina ceata la orele diminetii; mult soare peste zi si vant activ. Temperaturile, in crestere fata de ieri, ajung la 10-11 grade, insa in zona deltei se anunta valori mai modeste: cel mult 6 grade. Se mai incalzeste putin si prin Moldova sudica si in nordul Munteniei. Norii nu prea se arata; doar vantul isi face simtita prezenta, iar maximele ajung la 10-11 grade. In jumatatea nordica a Moldovei asteptam vreme buna, dar vantul se inteteste si aici. Temperaturile, peste cele de ieri, ajung tot pe la 10-11 grade, iar peste noapte revin conditiile de ploaie.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, gasim multi nori; vant cu intensificari si ploi slabe, trecatoare. Temperaturile se mentin cu mult peste valorile obisnuite la aceasta data. Si vestul tarii va avea vreme neobisnuit de calda pentru luna februarie: se vor atinge chiar si 16-17 grade. S-ar putea sa picure in orele diminetii, iar vantul va sufla din ce in ce mai tare. In centrul Romaniei gasim vreme schimbatoare, cu innorari si poate cativa stropi de ploaie. Vantul se va inteti, iar la munte, catre seara va ajunge la viteze mari, de peste 60 Km/h.

Sud-vestul tarii are parte de vreme calda si frumoasa. Maximele urca pana la 11-12 grade, iar dupa lasarea noptii, norii se inmultesc si e posibil sa ploua putin. Sudul tarii va avea conditii meteo foarte bune: soare, cativa nori inofensivi si temperaturi de primavara. Dupa pranz se vor inregistra valori de 12-13 grade.

Vreme placuta asteptam si in zona Capitalei. Se face mai cald: maxima ajunge la 12 grade; norii vor fi rari, iar vantul abia va adia. Miercuri, in zori, termometrele vor indica in jur de minus 1 grad si ar putea sa reapara ceata.

La munte, dimineata si noaptea se anunta ninsori sporadice sau putina lapovita in masivele din vestul si nordul tarii. In rest va fi vreme buna. Vantul se inteteste si, in zona crestelor, pe seara poate ajunge la viteze de 60 KM/h.

PROGNOZA METEO PANA

In Bucuresti, marti asteptam vreme foarte placuta, cu soare si vant domol. Se face mai cald decat luni: maxima ajunge la 12 grade. Miercuri se-aduna norii, dar numai dupa lasarea noptii vin ploile. Va fi in continuare foarte cald: se vor atinge 12, poate chiar 13 grade, iar catre seara vantul va prinde putere. Joi este posibil sa ploua slab in orele diminetii, apoi norii se imprastie. Vantul ramane activ, iar temperatura urca pana la 11 grade. Vineri vom avea vreme frumoasa si calda, cu o maxima in jur de 10 grade. In cursul noptii de vineri spre sambata se innoreaza si revin ploile.

La munte, marti apar ceva ninsori si lapovita in masivele vestice si in cele nordice, dimineata. In restul zilei si al zonelor va fi vreme buna, dar vantul se inteteste mai pe seara si poate atinge viteze de 60 km/h. Miercuri vine lapovita in Apuseni si in Muntii Banatului, iar peste noapte va ninge peste tot. Cantitatile de apa ajung la 30 l/mp, se anunta viscol si se va depune strat nou de zapada. Joi va mai ninge in zona Orientalilor, vantul va sufla cu putere, iar temperaturile mai scad putin, insa raman peste valorile obisnuite. Vineri: o zi frumoasa, cu temperaturi peste mediile perioadei. In noaptea urmatoare revine lapovita in masivele vestice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO