Vreme calda si temperaturi maxime intre 22 si 30 de grade Celsius. In ce zone din tara sunt asteptate ploi miercuri seara

28-05-2014 13:11


Astazi ramanem cu vremea calda in regiunile extracarpatice. Instabilitatea revine mai ales catre seara si cele mai vizate zone vor fi nordul, centru si estul tarii. Maximele termice ajung in intervalul 22 - 30 de grade.

In Dobrogea si in Baragan vor fi numeroase perioade cu soare, insa dupa-amiaza pot sa apara ploi scurte, de vara, insotite de fulgere si vant activ. Temperaturile se mentin la valori ridicate.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei sansele de ploaie cresc in a doua parte a zilei, cand vin averse, vor fi si descarcari electrice, iar vantul se va inteti pe timpul ploilor. Va fi cald: maximele vor urca pana la 29 - 30 de grade.

Nici jumatatea nordica a Moldovei nu scapa de ploi si instabilitate. Se pot strange cantitati mai insemnate de apa si nu este exclus sa cada grindina. In regimul termic nu prea apar schimbari fata de ziua trecuta.

In nordul Transilvaniei si in Maramures instabilitatea se accentuaze spre seara, cand va ploua in aversa; vor fi si tunete, fulgere si intensificari de scurta durata ale vantulul. La amiaza termometrele vor indica 23 - 24 de grade.

Vestul tarii va avea vreme in general frumoasa. Pe aici ploile pot sa apara doar pe arii restrinse. Regimul termic va fi unul foarte placuta, cu maxime in jurul valorii de 26 de grade.

In tinuturile centrale, aversele revin indeosebi spre seara si dupa lasarea noptii. Cantitatile de apa pot depasi 25 de litri pe metru patrat mai ales in zonele de munte si vor fi conditii de grindina.

Ploile vor veni si in sud-vestul tarii mai ales in regiunile mai inalte si asta pe zone destul de mici. Momentele cu soare vor domina ziua, iar maximele vor urca pana la 27 - 28 de grade.

Sudul tarii ramane cu vremea calda. Maximele ajung la 30 de grade, dar si pe aici sunt posibile cateva reprize de averse, cu vant intens, pe suprafete restranse.

In Bucuresti, vremea va fi calda, in general frumoasa si cu momente de instabilitate de scurta durata care pot sa apara extrem de rapid, in adoua parte a zilei. Maxima prognozata este de 30 de grade. Maine dimineata se vor inregistra in jur de 30 de grade.

La munte, norii se inmultesc si instabilitatea creste din a doua parte a zilei si la apropierea serii, cand revin aversele. Vor fi si tunete, fulgere, iar vantul va prinde putere pe timpul ploilor. Nu este exclus sa cada grindina si se pot strange cantitati ceva mai mari de apa, de peste 25 de litri pe metru patrat, mai ales in Carpatii Meridionali.

Prognoza meteo pe trei zile

Joi - Vremea se va mentine in general instabila. In cursul zilei vor fi innorari temporar accentuate si averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului, la munte si local in vestul, centrul si nordul teritoriului. Incepand din orele serii si pe parcursul noptii, fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor manifesta cu precadere in regiunile sudice si sud-estice. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi caderi de grindina. Temperaturile maxime, in scadere usoara fata de ziua precedenta, vor fi cuprinse intre 20 si 30 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 9 si 19 grade. Presiunea atmosferica va fi in scadere.

Vineri - Vremea va fi instabila, cu innorari temporar accentuate in toate regiunile. Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii extinse in jumatatea de est a tarii, unde si cantitatile de apa vor fi mai insemnate si local in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor continua sa scada, cu precadere in sudul si in estul tarii si se vor incadra intre 17 si 24 de grade, iar cele minime se vor situa intre 7 si 17 grade.

Sambata - Vremea va fi racoroasa, chiar rece pentru aceasta data in nordul si centrul tarii. Vor fi innorari si pe arii relativ extinse in estul tarii si local in rest, se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice. Vantul va prezenta unele intensificari indeosebi in cursul zilei. Temperaturile maxime se vor situa intre 13 si 23 de grade, iar minimele intre 6 si 16 grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO