Vreme calda, dar instabila in unele regiuni, marti. ANM a emis avertizare de instabilitate atmosferica accentuata

×
Codul embed a fost copiat

Marti asteptam vreme instabila in Maramures, in Transilvania, Oltenia, vestul Munteniei, in zonele de deal din Banat si Crisana, dar si la munte.

Pe aici norii se aduna din cand in cand si vor aduce averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Aceste fenomene vor fi mai frecvente si mai intense in a doua parte a zilei. Atunci vor cadea ploi torentiale si vor fi conditii de grindina. Pe suprafete restranse se vor strange cantitati mai insemante de apa, de peste 15...20 L/mp, dar izolat se pot acumula peste 30 L/mp. In celelalte regiuni predomina vremea frumoasa, dar pe inserat sunt posibile cateva momente de instabilitate. Maximele termice se vor situa intre 22 si 29 grade, iar cel mai cald va fi in sud-estul tarii.

Avertizare ANM de instabilitate atmosferica

ANM a emis o avertizare de instabilitate atmosferica accentuata, valabila de marti, ora 16, pana miercuri, ora 23. In intervalul mentionat, in Maramures, Transilvania, Oltenia, precum si in zonele de deal si munte vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Fenomenele vor fi mai frecvente si mai intense in cursul dupa-amiezelor cand ploile vor avea si caracter torential, astfel ca pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp, iar izolat, cu precadere in Carpatii Meridionali, vor fi de peste 40 l/mp. Vor fi conditii de grindina.

Citește și
Ploaie - AGERPRES
Vremea se strica brusc si revin ploile in cea mai mare parte a tarii, duminica. Prognoza meteo pana miercuri
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Prognoza in toata tara pentru marti

In Dobrogea si Baragan urmeaza o zi placuta, cu mult soare si conditii extrem de reduse de ploaie. Vantul nu exagereaza, iar temperaturile urca pana la 28...29 de grade.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei ar putea sa apara doua, trei averse pe inserat si asta se va intampla in regiunile mai inalte. Temperaturile, in crestere usoara fata de ieri, ajung la 28 de grade Celsius. In jumatatea nordica a Moldovei aversele vor uda zonele montane si vor fi insotite de fulgere si vant intens. In rest atmosfera va fi insorita, iar ploilevor aparea cu totul izolat.

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii vor fi destul de numerosi si va ploua in mai multe reprize. Ploile vor fi mai abundente in a doua parte a zilei, iar maximele se vor opri la 23...24 de grade.

In vestul tarii se anunta mai multe perioade cu instabilitate in regiuniledeluroase. Va ploua, vor fi si fulgere si intensificari ale vantului si nu este exclus sa cada grindina. In rest conditiile de ploaie vor fi reduse, asaca in ansamblu vom avea vreme buna. Temperaturile scad usor fata de ieri si se vor inregistra cel mult 25...26 de grade.

In centrul Romaniei norii se-aduna din cand in cand si vor aduce averse din loc in loc. Vor fi si cantitati mai insemnate de apa:in zona montana se pot acumula peste 30 L/mp.

Si in sud-vestul tarii asteptam vreme instabila. Ploile vor fi frecvente si vor veni cu descarcari electrice si vant intens si se pot strange cantitati ceva mai mari de apa.

In tinuturile sudice gasim vreme in general frumoasa.Nu este exclus sa cada cativa stropi si asta se va intampla, indeosebi in a doua parte a zilei. Maximele termice vor urca pana la 27...28 de grade.

In Bucuresti, dupa o dimineata cam innorata, se va arata si soarele, iartemperatura, in crestere fata de ziua trecuta va ajunge la 28 de grade Celsius. Catre seara norii revin pe cerul Capitalei, dar prognoza nu vorbeste deloc despre ploi. Miercuri dimineata termometrele vor indica in jur de 16 grade, iar presiunea atmosferica va continua sa creasca usor.

La munte sunt anuntate innorari consistente si averse, ce vor veni cu fulgere si rabufniri ale vantului. E posibil sa cada grindina, iar cantitatile de apa ar putea depasi 20...25 de litri pe metru patrat. Maximele din statiuni vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri.

In schimb, la malul marii gasim vreme placuta, cu soare si vant cel mult moderat. Nu sunt semne de ploaie; pe plaja se vor inregistra 24...25 de grade, iar apa marii va avea 22...23 de grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Miercuri, instabilitatea se va manifesta in majoritatea zonelor, indeosebi la apropierea serii. Vor fi averse, insotite de fulgere, vant intens si se mai pot strange cantitati ceva mai mare de apa. Joi, ploile se muta in jumatatea estica a tarii; in rest asteptam timp frumos. Vineri mai vin cateva averse doar prin sud-est si in zonele montane. Temperaturile cresc peste tot; iar in vestul tarii vremea devine calduroasa. La amiaza vom avea intre 24 si 32 de grade.

In Bucuresti, ziua de maine incepe cu vreme buna, dar catre seara norii se inmultesc sivor aduce averse insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. In regimul termic nu sunt schimbari:temperatura urca din nou spre 28 de grade.Ziua de joi ne-aduce innorari si ploi in mai multe reprize. Se racoreste usor: la amiaza se vor inregistra cel mult 26 de grade. Vineriasteptam vreme mai buna, cu soare, dar si ceva conditii de ploiaie slaba. Temperatura incepe din nou sa creasca si vom avea o maxima in jurde 28 de grade.

In zona de munte, miercuri ramanem cu vremea instabila. Va ploua indeosebi catre seara si se mai pot strange cantitati insemnate de apa. Joi norii raman pe pozitii si vor lasa cateva averse din loc in loc, iar vantul va avea intensificari pe parcursul zilei. Vineri vremea se mai imbuneaza, insa pot sa mai apara cateva ploi zgomotoase, de vara. Temperaturile cresc usor in aproape toate masivele.

La malul marii va fi atmosfera insorita miercuri. Vantul nu exagereaza, iar temperaturile cresc usor si vor ajunge la 26 grade.Joi se-aduna norii si vor aduce averse, insotite de descarcari electrice.Se racoreste: pe plaja se vor inregistra cel mult 22...23 de grade, iar vantul va avea intensificari. Vineri asteptam vreme mai buna. E drept ca vor mai fi ceva innorarisi ar putea sa cada ploi slabe, dar nu vor lipsi perioadele cu soare. Temperaturile incep sa creasca si la amiaza se vor inregistra intre 24 si 27 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Vreme instabila luni in unele regiuni ale tarii, unde va ploua in reprize. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Vreme instabila luni in unele regiuni ale tarii, unde va ploua in reprize. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

In Romania, luni asteptam vreme instabila in sud-vestul tarii si in zonele montane si submontane. Aici norii se aduna din cand in cand si va ploua in mai multe reprize pe parcursul zilei.

Vremea se strica brusc si revin ploile in cea mai mare parte a tarii, duminica. Prognoza meteo pana miercuri
Vremea se strica brusc si revin ploile in cea mai mare parte a tarii, duminica. Prognoza meteo pana miercuri

Duminica, vremea se strica si va ploua mai intai in regiunile intracarpatice, iar pe inserat ploile vor ajunge si in sudul tarii. La amiaza, se vor inregistra intre 20 si 28 de grade Celsius.

Temperaturile cresc usor sambata, dar duminica vremea se strica din nou si se intorc ploile. Prognoza meteo pana marti
Temperaturile cresc usor sambata, dar duminica vremea se strica din nou si se intorc ploile. Prognoza meteo pana marti

Urmeaza o zi cu vreme mult mai buna decat cea devineri. Ploile vor fi sporadice, iar temperaturile vor creste peste tot: la amiaza se vor inregistra intre 21 si 28 de grade.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.