Lapoviță și ninsori în mai multe zone din țară. Cum va fi vremea în București


Ultimul update: Vineri 28 Februarie 2020 09:00
Data publicarii: Vineri 28 Februarie 2020 08:31
Categorie: Vremea

Vineri domină atmosfera închisă, iar precipitaţiile se extind dinspre vest şi vor cuprinde aproape toată ţara.

La munte continuă ninsorile şi viscolul, iar maximele ajung în intervalul 2...12 grade.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan vremea se răceşte, iar după prânz vin alte ploi, care se intensifică pe timpul nopţii. Vântul mai are unele porniri, iar maximele se opresc pe la 12 grade. Ieri s-au atins 18...19 grade în zonă.

Temperaturile scad şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vineri avem cel mult 10 grade, norii apar frecvent, vântul se menţine activ şi o să plouă din când în când.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina vin ceva ploi, dar zărim trecător şi soarele. Pe aici se mai încălzeşte puţin, temperaturile ajung pe la 8...9 grade, iar după lăsarea nopţii apare lapoviţă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează o zi destul de neplăcută, cu înnorări persistente, ploi, lapoviţă şi maxime în jur de 5...6 grade. Pe seară şi la noapte vin şi ceva ninsori.

La fel va fi şi în vestul ţării: o zi urâtă, rece, cu ploi frecvente, dar şi lapoviţa şi trecător ninsoare. Se face mai frig decât joi.

Nici în Transilvania nu va fi mai bine. Norii persistă şi aduc precipitaţii sub toate formele, iar în zonele montane o să ningă destul de mult şi o să fie viscol.

Şi în Oltenia domină atmosfera închisă, o să plouă în mai multe reprize şi vântul va fi destul de insistent. Temperaturile rămân modeste şi pe la amiază vor fi cel mult 5...6 grade.

În ţinuturile sudice zărim puţin soarele, dar mai vin ceva ploi şi aici. Vântul se menţine activ, iar temperaturile ajung pe la 12 grade în Lunca Dunării.

Vremea în următoarele zile

 

Sâmbătă se îndreaptă vremea, iar în sud şi est va fi puţin mai cald decât în mod obişnuit. Dimineaţa apar câţiva stropi de ploaie prin sud-est şi ceva fulguieli pe la munte, apoi se arată soarele.

Prima zi de primăvară ne-aduce vreme bună şi temperaturi în creştere. Duminică, prin vest, nord şi centru se mai adună norii, iar spre seară şi în noaptea următoare se întorc ploile. La munte se anunţă lapoviţă.

Luni avem o zi caldă pentru început de Martie, dar cu cer acoperit şi ploi frecvente în vest, nord şi centru, şi lapoviţă în zonele montane. În sud şi est s-ar putea să picure dimineaţa, apoi revine timpul frumos.

Vremea în București

 

În Bucureşti, vineri avem atmosferă schimbătoare, un pic de vânt şi 10...11 grade la orele amiezei. Spre seară e posibil să picure trecător.

Şi sâmbătă dimineaţă mai sunt ceva condiţii de ploaie, apoi vântul împrăştie norii şi maximă ajunge din nou pe la 11 grade.

Prima zi de Martie ne-aduce soare, vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. Pe la amiază se ating 14 grade, iar în noaptea următoare se-aduna norii.

Iar, luni, s-ar putea să plouă la începutul zilei, apoi revine timpul frumos şi se mai încălzeşte puţin.

Vremea la munte

 

La munte continuă ninsorile, iar în masivele din vestul şi sudul ţării se va depune un strat consistent de zăpadă. Va fi şi viscol, iar pe creste, vântul va sufla din ce în ce mai tare. De la viteze de 70...80 KM/h, la noapte va ajunge la 100 KM/h.

Sâmbătă prindem vreme mai bună. Se arată soarele şi doar dimineaţă mai sunt ceva condiţii de fulguială. Vântul mai are unele răbufniri în zonă înaltă, iar în Carpaţii Meridionali se mai răceşte puţin.

Duminică ziua va fi caldă şi destul de însorită, dar pe seara se-aduna norii şi apare lapoviţă.

Luni, continuă să se încălzească şi o să avem vreme schimbătoare, un pic de lapoviţă şi vânt mai intens la altitudini mari.

VIDEO PROTVPLUS.RO