Cum vor fi depistați cei fără vignetă în centrul Capitalei. Indicatoarele care au apărut în oraș

Ultima actualizare: 30-01-2020 08:26

A fost protest miercuri în Primăria Capitalei. Au manifestat chiar primarul general și cei aflați la putere, care au mers la ședința de Consiliu General cu halate de spital și măști de protecție.

"Ne ferim de virușii guvernamentali", a spus Gabriela Firea, la o zi după ce ministrul de Finanțe a anunțat că va controla felul în care instituția a cheltuit banii publici. Dincolo de asta, Primăria a anunțat că le dă vouchere în valoare de 9.000 de lei celor cu mașini foarte vechi.

Gabriela Firea și consilierii generali PSD au purtat măști și halate de protecție.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Ne ferim de virușii guvernamentali. Multe împrumuturi, puține alocații, puține pensii. Îndatorăm țara pentru următorii 30 de ani. Am pregătit deja un birou cu pâine, sare și ștergar și așteptăm controlul cu care ne amenință ministrul Finanțelor.”

Consilierii au ridicat apoi pancarte cu mesaje împotriva Executivului. Cei din USR i-au ironizat.

Consilierii au votat apoi proiectul prin care cei care locuiesc în centrul orașului să fie ajutați să își cumpere mașini nepoluante. Aceștia vor primi vouchere în schimbul unei mașini non-Euro, Euro 1 și Euro 2. Condiția este să aibă în proprietate un singur autoturism.

Gabriela Firea: „Pot să acceseze aceste stimulente financiare în valoare de 9.000 de lei pentru a-și procura un autoturism personal prietenos cu mediul sau pentru a achiziționa electrocasnice.”

Au nevoie de vinieta Oxigen pentru a circula în oraș toți cei care au mașini până la Euro 3 inclusiv. În plus, cele non-Euro, Euro 1 și Euro 2 nu mai pot intra în centrul orașului.

Din martie, șoferii vor fi opriți aleatoriu în trafic de polițiștii rutieri și locali și amendați dacă nu au vinieta Oxigen. În viitor, Primăria intenționează să monteze în intersecțiile din oraș câteva sute de camere de supraveghere care vor recunoaște automat numerele de înmatriculare și cu ajutorul acestui sistem ar urma să fie depistați cei fără vinietă.

Mihai Teodorescu, directorul Direcţiei Transporturi din cadrul PMB: „Dacă totul merge strună, la finalul anului vom avea tot sistemul. Atenție, sistemul va fi unul mult mai complicat și mai bun și pentru predicția de trafic.”

Până atunci, Primăria a montat doar niște indicatoare la intrările în zona de acțiune a calității aerului, de fapt, centrul orașului. Doar că panourile nu conțin prea multe informații și nici nu sar în ochi.

Șofer: „Eu sincer nu l-am observat.”

Reporter: „Dar vedeți ce scrie sau vă puteți da seama ce înseamnă? Știți ce înseamnă?”

Șofer: „Nu, habar nu am. Poate ne explică și nouă ca să știm.”

În Londra, de exemplu, șoferii sunt anunțați că trebuie să plătească o taxă, atât prin indicatoarele de mari dimensiuni de pe stâlpi, cât și prin marcaje pe asfalt.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO