Bucurestiul, incremenit din cauza gerului. Au fost - 16 grade Celsius, insa temperatura resimtita de corp a fost de -24

×
Codul embed a fost copiat

Bucurestiul parea incremenit joi-noapte, din cauza gerului. La ora 4 dimineata erau sunt minus 16 grade Celsius, dar pentru ca batea si vantul afara, temperatura resimtita de corpul uman a fost de minus 24 de grade Celsius.

 

UPDATE ORA 07:30 Taximetristii au indurat un frig strasnic. Ca sa nu inghete in masini, au stat toata noaptea cu motoarele pornite, iar consumul de carburan a crescut simtitor. Asa ca au cam mers in paguba, se plang ei, deoarece clientii au fost scumpi la vedere.

UPDATE 30 IANUARIE

Viscolul si ninsorile s-au potolit si in Bucuresti, dar problemele continua. Pe strazile troienite, in special pe cele dintre blocuri, au rasarit si munti de gunoaie. In unele cartiere, angajatii companiilor de salubrizare nu au mai trecut de 5 zile.

Citește și
Filmul unei zile in care in Bucuresti a nins si a viscolit incontinuu
"Soferii sa stea acasa, iar femeile, la cratita". Filmul unei zile in care in Capitala a nins si a viscolit incontinuu
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Soferii se plang ca nu pot intra cu masinile de gunoi din cauza zapezii. Edilii recunosc ca asa este, dar dau vina pe soferii care au parcat fara nicio regula.

In toata Capitala gasim gramezi de resturi aruncate la intamplare in zapada. Se intampla asta pentru ca pe strazile dintre blocuri autospecialele de gunoi pur si simplu nu incap.

Iata o scena din sectorul 6. Ca sa poata intra pe alee, masina de gunoi a venit insotita de un utilaj de deszapezire. "Suntem cu oarece intarzieri, dar incercam sa recuperam cat putem de repede situatia din teren", spune un angajat. Culmea deszapezirii, aici pana si excavatorul a ramas suspendat. A fost suficient ca o singura masina sa apara in peisaj si totul s-a dat peste cap.

Aventura s-a mutat, asadar, pe cele aproximativ 5.000 de stradute ale Capitalei. In astfel de zone, daca se intalnesc doua autoturisme, soferilor le este imposibil sa treaca unul pe langa celalalt. Un barbat a avut ghinionul sa nimereasca pe drumul nepotrivit cu o masina cu garda joasa. "Mai era cineva cu masina aici si am ramas. Am stat dupa el si am ramas acolo", spune el. Iar lopata nu a fost o solutie.

Usor nu le este nici pietonilor, mai ales ca zapada depusa a inceput sa inghete. Oricum, bucurestenii nu s-au grabit sa isi curete trotuarele din fata caselor. Au facut numai niste poteci.

In plina iarna exista si oameni care profita de asta, cum ar fi companiile care inchiriaza utilaje catre marile hipermarketuri sau cartiere rezidentiale care vor sa isi deszapezeasca curtile. Cei care vor sa inchirieze un excavator cu incarcator frontal platesc 150 de lei pentru ora de deszapezire. Pentru o luna intreaga costurile urca pana la 3.000 de lei. Mult mai ieftin iesiti daca alegeti un bobcat. Operatiunea este gratuita doar daca puneti mana pe lopeti.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Sinistratii de lux. Locuitorii din
Sinistratii de lux. Locuitorii din "cartierele rezidentiale" au realizat ca stau in Bucuresti doar pana la primul viscol

Ca in fiecare iarna furioasa, cei care stau in vecinatatea Bucurestiului, in asa zisele "cartiere rezidentiale", isi dau seama ca in realitate sunt departe de civilizatie.

"Soferii sa stea acasa, iar femeile, la cratita". Filmul unei zile in care in Capitala a nins si a viscolit incontinuu

Bucurestiul isi revine cu greu dupa viscolul de miercuri, iar orasul este inca prizonier in infernul alb. Degeaba au mers plugurile toata ziua pe bulevarde si pe strazile principale.

Prima victima a gerului care loveste Romania: un barbat a murit de frig. Alte doua posibile cazuri de decese prin hipotermie
Prima victima a gerului care loveste Romania: un barbat a murit de frig. Alte doua posibile cazuri de decese prin hipotermie

Capitala si 8 judete au iesit din atentionarea de Cod PORTOCALIU de viscol si ninsoare, acesta fiind cel de-al 2-lea ciclon care a lovit Romania in decurs de doar o saptamana. ANM anunta insa ca urmeaza cateva zile cu ger naprasnic.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.