Vipera de Fagaras a facut prima victima. De ce barbatul muscat a stat sa fotografieze sarpele veninos

21-05-2016 18:32

Caz pe cat de rar, pe atat de socant in Masivul Fagaras. Un barbat pasionat de munte a fost muscat de o vipera rar intalnita in aceasta zona.

Omul, in varsta de 49 de ani, din Braila, plecase de unul singur sa se catere pe versanti. Sansa sa a fost ca vipera l-a muscat de varful unui deget, iar unul dintre colti i s-a oprit in unghie. Astfel i-a injectat o doza mai mica de venin. Jandarmii montani l-au coborat pana la ambulanta, iar acum este internat la Bucuresti.

Intamplarea s-a petrecut pe versantul sudic al Fagarasului, deasupra barajului de la Vidraru, povesteste turistul din Braila.

Gabriel Popescu: “Am simtit o intepatura in degetul acesta si dupa aceea a inceput sa se umfle, m-am speriat si am coborat in fuga. A si pozat sarpele . “Pai nu trebuia sa va spun cine m-a muscat?

Jandarmii montani l-au adus repede la Ambulanta care l-a transportat mai intai la spitalul din Curtea de Arges si apoi la Pitesti. Medicii spun ca nu a fost nevoie sa i se administreze ser anti-viperin, pentru ca nu a intrat in soc.

Doctor Alina Martau, UPU Arges: “Ppacientul era stabil hemodinamic, era cu stare generala buna, intepatura, plaga de la presupusa vipera, ca nu stim exact, n-am vazut animalutul, era de la ora 12. A fost trimis la Bucuresti pentru continuarea investigatiilor"

Vipera de Fagaras este o specie care a reaparut recent dupa ce n-a mai fost vazuta in acest masiv din anii '70, potrivit specialistilor. In cazul unei muscaturi victima trebuie sa stea cat mai linistita, sa nu se miste, pentru a evita raspandirea sangelui in corp. Veninul trebuie extras de specialisti, sau anihilat prin vaccinare. Altfel, victima poate muri in 6-8 ore.


VIDEO PROTVPLUS.RO