Vineri apare soarele, insa temperaturile raman scazute. Cum va arata vremea in weekend

24-03-2016 09:23


Joi se anunta inca o zi mohorata si rece, cu precipitatii in cea mai mare parte a tarii. Maximele termice ajung in intervalul 2...12 grade.

In Dobrogea si Baragan cerul ramane acoperit de nori, va continua sa ploua pe parcursul zilei, iar vantul va sufla cu putere, indeosebipe litoral si in delta. Temperaturile se opresc la 10...11 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim multi nori, cateva reprize de ploaie si temperaturi sub valorile obisnuite. Vantul va avea intensificari si aici si va spori senzatia de frig.

In jumatatea nordica a Moldovei asteptam vreme urata, cu innorari consistente si precipitatii. La munte va ninge; in rest va cadea lapovita, iar vantul va fi intens. Se raceste fata de ieri si vom avea maxime de la 2 la cel mult 5 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures innorarile persista; va ploua din cand in cand, iar maximele se vor opri la 7...8 grade- valori mai scazute decat ar fi normal la aceasta data. Peste noapte norii se imprastie, dar e posibil sa apara bruma.

In vestul tarii vremea se mentine inchisa, insa ploile se raresc. Temperaturile cresc usor fata de ieri, dar chiar si asa va fi mai rece decat in mod obisnuit. Maximele nu vor depasi 10 grade Celsius, iar vantul se va inteti.

In centrul Romaniei precipitatiile vin pe zone vaste: ninsori la munte; lapovita in zona depresionara si ploi in rest.Doar izolat se mai pot acumula 15 litri de apa pe metru patrat. Temperaturile se mentin la valori modeste, de cel mult 7 grade.

Sud-vestul tarii nu scapa nici astazi de innorari si ploi. Vantul va fi destul de activ.Temperaturile, mai ridicate decat in celelalte regiuni, ajung la 12 grade.

Vreme neplacuta si in tinuturile sudice: cer noros; ploi pe suprafete extinse si temperaturi sub mediile perioadei. Dupa pranz, cu greu se vor atinge 10 grade Celsius.

In Bucuresti: tot atmosfera inchisa si rece. Va mai ploua din cand in cand; vantul isi va face simtita prezenta, iar maxima se va opri la 8...9 grade. Presiunea atmosferica este foarte scazuta, dar va creste accentuat, iar spre dimineata termometrele vor indica in jur de 3 grade.

La munte: vreme de iarna, cu cer innorat si ninsori temporare. Vantul sufla mai tare pe crestele Carpatilor Orientali, iar temperaturile raman scazute pentru acest moment al anului.

Vineri -  ploile se domolesc, insa ramanem cu vremea rece. O sa mai ploua in sud-vest, pe la munte va ninge, insa in celelalte zone vedem soarele. Noaptea, bruma apare in majoritatea zonelor.

Sambata: soare, cativa nori in sud si nord-vest, precipitatii putine. Maximele urca usor, minimele raman modeste, semn ca revine bruma.

Duminica se incalzeste lent, va ploua local in est, centru si sud-est; lapovita sau ninsoare mai asteptam pe la munte, in Transilvania estica si in Bucovina.

VIDEO PROTVPLUS.RO