"Vinerea patimilor", pentru cei care au calatorit cu CFR-ul. Trenurile nu au mai facut fata miilor de calatori de Paste

Ultima actualizare: 17-04-2017 09:07

Pentru cei care au vrut sa fie alaturi de rude, a fost "vinerea patimilor" pe sosele, aeroporturi, dar mai ales in gari. Sute de mii de oameni s-au pus in miscare si cei mai multi au preferat trenurile.

"Iar i-au luat sarbatorile, pe nepregatite", au comentat apoi, suparati, pasagerii, referindu-se la oficialii CFR.

"Ia te uita ce e aici, e pericol ce e in trenul acesta, nici loc nu am", spuneau unii calatori.

"Domnilor de la CFR-eu, daca gaseste niste vagoane de cauciuc sa le intinda sa le faca mai largi sa aiba loc toata lumea".

Doar gandul ca merg spre casa le-a dat dat pasagerilor puterea sa glumeasca. Altfel, calatoria cu trenul a fost pentru multi un cosmar. S-au considerat totusi norocosi ca au gasit bilete in picioare.

"E al doilea tren cu care am putut sa ajung acasa. Nu mai erau locuri nici macar in picioare".

prscreen

Altii au luat bilete in picioare pentru trenurile de seara, dar s-au rugat controlor sa-i lase in trenurile de la pranz.

"Pana la urma biletele tot in picioare erau. Iar ne-au luat sarbatorile pe nepregatite".

Biletele cu loc sunt totusi cu cateva lei mai scumpe, iar mica diferenta de pret a contat mult. In trenul Bucuresti Targu Jiu, oamenii efectiv nu mai au mai avut loc, pentru ca garnitura a fost arhiplina.

Si pe aeroport a fost aglomeratie mare. Un barbat nu si-a vazut copilul de cinci luni, asa ca a umplut valiza cu daruri de la iepuras. Insa nu toti parintii au nimerit cadourile potrivite: "Eu nu vreau dulciuri, eu vreau iPhone 7."

Traficul aerian creste de peste opt ori, de regula, in preajma sarbatorilor. Daca intr-o zi obisnuita trec in jur de 10.000 de oameni prin Aeroportul Otopeni, inaninte de Paste sunt 80.000, poate chiar 100.000 de pasageri in fiecare zi, estimeaza companiile aeriene.

Si punctele de frontiera au fost aproape blocate de mii de masini cu... portbagaje pline.

Conducerea Politiei de Frontiera a suplimentat personalul pentru controlul documentelor. Ca sa nu stati la coada in vami, nu uitati de aplicatia care va avertizeaza care puncte de intrare in tara sunt foarte aglomerate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO