VIDEO. Un urs a fost alungat cu mașina de jandarmi dintr-o localitate din Harghita

Dată publicare: 28-01-2020 11:19
Dată actualizare: 29-01-2020 11:38


Urs

Jandarmii au intervenit marţi dimineaţă pentru îndepărtarea unui urs din municipiul Gheorgheni, animalul fiind văzut mai întâi lângă o benzinărie de la marginea localităţii, după care a fost observat pe o stradă.

După îndepărtarea ursului, jandarmii au mai rămas în zonă pentru a se asigura că animalul nu revine.

Potrivit rerpezentanţilor Jandarmeriei Harghita, marţi, în jurul orei 3.40, jandarmii au fost solicitaţi prin 112 pentru a îndepărta un urs de la periferia municipiului Gheorgheni.

Un bărbat a anunţat prezenţa unui urs în apropierea unei benzinării de la marginea municipiului Gheorgheni, iar la faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni care a constatat că ursul nu se mai află în zonă, potrivit News.ro.

“Apelantul le-a spus că acesta s-ar fi îndreptat înspre oraş, motiv pentru care jandarmii au procedat la căutarea animalului sălbatic. Acesta a fost zărit pe o stradă din municipiu, echipajul de jandarmi trecând la îndepărtarea acestuia din zona locuită, reuşindu-se scoaterea lui în afara municipiului, la ieşirea spre comuna Valea Strâmbă, într-o zonă nelocuită. La faţa locului s-au aflat şi un echipaj SMURD şi un echipaj de poliţie, fiind emis şi mesaj Ro-Alert”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei. 

Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acţiunea a durat aproximativ o oră, misiunea încheindu-se fără alte incidente.
 

Sursa: News.ro

Tags: urs, jandarmi, harghita,


VIDEO PROTVPLUS.RO