Un bărbat din Tulcea a fost agresat și lovit de mai mulți polițiști pe un câmp

Ultima actualizare: 08-06-2020 18:49

Procurorii din Tulcea au deschis un dosar penal pentru cercetare abuzivă asupra unor polițiști și jandarmi după ce pe internet au apărut imagini cu un bărbat de 50 de ani care este agresat și lovit de oamenii legii pe un câmp din județ.

Bărbatul se afla în căruță cu familia și se intorceau de la un hramul unei Bisercii dintr-o localite învecinată, când au fost opriți pe câmp de oamenii legii.

Scenele s-au petrecut ieri după-amiază pe un câmp de lângă localitatea Mihail Kogălniceanu.

Bărbatul de 50 de ani era în căruță cu alte 5 persoane printre care și copii. Spune el că fără motiv a fost urmărit de un echipaj de poliție, care l-a oprit și, spune el, l-a agresat. Nu i-a cruțat nici pe cei care i-au sărit în ajutor, spune bărbatul, și ar fi pulverizat cu spray asupra unui copil de 4 ani.

Victimă: ”S-au urcat în mașină și au venit după mine m-au dărâmat jos din căruță, m-au luat la bătaie, mi-au pus cătușele mi-a dat cu spray paralizant, la copil de 4 ani. Plângea copilul, fugea pe camp”.

Bărbatul mai spune că, deși el nu ar fi opus rezistența, agenții l-au lovit și pe el, și pe soția lui.

Niculai Varvara – victimă: ”Trântit din căruță, cu capul de pietre m-a lovit, m-a zgâriat pe picioare, m-a bătut cu bocancii cu pumnii, mi-a strâns cătușele la mână până s-au învinețit mâinile, mi-au trântit femeia jos, a luat-o de gât, i-a pus mâna în gât, i-a dat cu palma”.

Un martor a filmat finalul scenei cu telefonul.

Bărbatul a fost dus mai întâi la sediul poliției din localitate, apoi a fost preluat cu o ambulanță la spitalul județean Tulcea.

Niculai Varvara: ”A sunat soția la salvare, a venit salvarea m-a luat și m-a dus la spital și le-a zis la ăia din salvare că am căzut din căruță”.

Echipajul care a intervenit este anchetat de superiori, dar și de procurori.

Amalia Samoschi - Purtător de cuvânt IPJ Tulcea: ”La nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă de către forțele de ordine implicate în eveniment, la finalul cărora se vor dispune măsuri legale”.

Superiorii jandarmilor implicați în scandal nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere.

Bărbatul de 50 de ani nu a rămas internat în spital și susține că nici acum nu are idee de ce a fost oprit de agenți.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO