VIDEO. România a primit 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud

Ultima actualizare: 26-03-2020 11:50

Joi dimineața, pe aeroportul Otopeni au ajuns 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronava NATO.

Cu sprijinul Guvernului României, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență i-au fost alocate, de la bugetul de stat, fonduri pentru achiziția echipamentelor medicale destinate protecției personalului medical și forțelor de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne.

Este vorba despre 100.000 de combinezoane de protecție, care au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și IGSU - în cadrul eforturilor de combatare a efectelor pandemiei de COVID-19 în România.

Echipamentele aduse cu o aeronavă militară din Coreea de sud vor fi depozitate temporar, iar ulterior vor fi livrate în toată țara - se arată într-un comunicat al IGSU.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea inspectoratului general, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situatii de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO