O intersecție din Iași a devenit vedetă pe internet din cauza unor erori de sincronizare. Un semafor pentru pietoni a fost montat pe un trotuar, dar numai pe o parte a bulevardului, fără să existe și o zebră pe porțiunea indicată.  

Culmea e că pietonii au verde odată cu șoferii aflați în trafic. Un pic mai încolo, pe un sens unic pentru mașini, un semafor în trei culori șade la loc de cinste dar pe sens invers. Deruta din trafic îi face pe oameni să traverseze haotic.


O filmare făcută de un localnic și postată pe o rețea socială, apoi distribuită intens arată situația reală. În imagini se vede semaforul buclucaș pentru pietoni care nu este însoțit și de o zebră marcată. La mai puțin de 1 metru distanță, este instalat indicatorul cu sens unic, flancat de un semafor pentru șoferi, dar care este poziţionat pe partea opusă circulației.

Șoferii fac acum haz de necaz.

Băiat: ”Altceva ce putem face acum? Faptul e deja consumat. Sunt sigur că s-au înregistrat plângeri”.

Femeie: ”Când e verde la semafor, mai trec şi pe aici, am văzut. Eu cred că e de prisos semaforul. Trebuie să ne asigurăm foarte bine”.

Băiat: ”Ar trebui să fie mutat puţin mai încolo, la trecerea aia”.

Deși oamenii din zonă spun că semaforizarea a fost dintotdeauna cu probleme, reprezentanții Primăriei promit abia acum o soluție.

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iaşi: ”S-a decis modificarea unor indici de trafic şi aici a intrat și schimbarea unei străzi secundare din dublu sens într-o stradă cu sens unic. Colegii noștri, în perioada următoare, vor scoate semaforizarea din intersecția respectivă. La fel şi cu mutarea semaforizării pentru trecerea de pietoni”.

Într-un alt cartier șoferii care vor să intre într-o intersecție întâmpină un alt semafor, care le poate provoca o confuzie. Pe același stâlp sunt semaforul, indicatorul STOP și intermitent dreapta. Semaforizarea este „întărită” și de o trecere de pietoni, pe care oamenii trec aproape mereu fără să respecte culoarea verde, din cauza distanței mici între trotuare.