Mașina şefului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, incendiată cu un cocktail Molotov

Ultima actualizare: 29-06-2020 17:29

Răzbunare în stil mafiot, noaptea trecută, în județul Maramureș. Mașina șefului de la Poliția de Frontieră Vișeu de Sus a fost incendiată, iar oamenii legii nu exclud ipoteza unui atac pus la cale de indivizi care fac contrabandă cu țigări.

Mașina șefului de la Poliția de Frontieră a fost incendiată în jurul orei trei dimineața, într-o parcare din localitatea Moisei.

Potrivit unor surse din anchetă, mai mulți indivizi ar fi aruncat cu un cocktail molotov. Un localnic a sunat la 112, dar flăcările au ars tot.

Anchetatorii nu exclud varianta unui plan pus la punct de către contrabandiștii aflați în vizorul polițiștilor de frontieră. Oamenii legii au deja un cerc de suspecți și încearcă să le dea de urmă.

Din mașină a rămas doar o parte a caroseriei. Focul ar fi avut la bază un amestec de produse inflamabile. Iar gestul, nu sunt dubii, este unul menit să intimideze.

Iulia Stan, purtător de cuvânt Politia de Frontieră Sighet: "La fața locului s-au prezentat polițiștii și pompierii care au reușit să stingă incendiul. În continuare, repreznetantii IPJ Maramureș desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere."

Cornel Băbuț, purtător de cuvânt ISU Maramureș: "La localizarea și lichidarea incendiului a acționat un echipaj din cadrul gărzii nr. 2 de intervenție din Borșa. La sosirea pompierilor militari la fata locului, incendiul se manifesata în faza de ardere generalizată. Nu au fost victime."

Polițiștii au deja un cerc de suspecți. Din start, primii pe listă sunt contrabandiștii. La granita de nord a României, în județele Maramureș, Satu Mare și Suceava, se duce o luptă continuă între ei și oamenii legii.

Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: "Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere și au demarat activitățile specifice în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale. Până în momentul de față s-a conturat un cerc de suspecți și se continuă activitățile de documentare cu privire la comiterea faptei."

Mașina unui alt polițist de frontieră din Suceava a fost incendiată luna trecută. Cei bănuiți nu au fost găsiți până acum. Anul trecut, autoritățile de la frontineră au confiscat bunuri în valoare de peste 8 milioane de euro. Aproape o mie de dosare penale au fost întocmite în urma acțiunilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO