Litoralul își schimbă fața pentru 2019. Patronii investesc încasările record din 2018


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 04 Noiembrie 2018 18:13
Categorie: Stiri Turism

Pe litoralul nostru se fac investiţii: patronii hotelurilor spun că au avut încasări bune peste vară, iar acum s-au apucat de modernizări pentru sezonul următor.

Unii îşi renovează complet hotelurile, iar alţii construiesc imobile noi, aşa că în vara lui 2019, turiştii vor avea cel puţin 7.000 de locuri de cazare în plus.

În sezonul care s-a încheiat, numărul de turişti pe litoral a atins un nivel record pentru ultimii zece ani: 1,5 milioane. Aproape un sfert dintre ei au venit cu tichete de vacanţă, care au stimulat afacerile la Marea Neagră. Astfel, hotelierii, agenţiile de turism şi furnizorii de servicii au câştigat peste 600 de milioane de euro.

O vară cu încasări bune înseamnă investiţii pentru hotelieri! Aşa că nu e de mirare că litoralul arată de la sud la nord ca un imens şantier! Iar vremea tine cu muncitorii! Se lucrează la interior dar mai ales la exterior.

La Olimp se lucrează de aproape o lună la faimosul complex Amfiteatru-Panoramic-Belvedere. Fosta glorie a turismului comunist ajunsese, la un moment dat, aproape o ruină.

Acum, noul proprietar şi-a propus să îl readucă în topul hotelurilor de 4 şi 5 stele. Investiţia se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Bogdan Zorel, şef şantier: "Vor fi două hoteluri de 4 stele, aici sunt 220, acolo 200 camere."
Reporter: "Schimbaţi tot?"
Şef şantier: "Da, absolut tot! Se scoate totul până la cărămidă."

Complexul se întinde pe 50.000 de metri pătraţi şi are aproape 450 de camere plus restaurante, cazinouri şi piscine interioare. Toate vor fi renovate.

Muncitor: "Instalaţii sanitare, tot ce trebuie! O venit rândul şi la hotelurile de pe litoral."

Un proiect ambiţios are şi proprietarul unui hotel de trei stele din Mamaia. Cu încasările din sezonul trecut şi rezervările vândute pentru vara lui 2019 şi-a propus o renovare capitală.

Reporter: "Câte etaje are hotelul?"

Nicolae Bucovală, patron hotel: "P+4! Venim cu alt mobilier altă zonă de bufet. Se renovează absolut tot! Aşa vor arăta camerele."

Hotelul are 200 de camere, iar investiţiile se ridică la câteva sute de mii de euro. Şi la Eforie Nord, proprietarul unui hotel de patru stele va înveşti un million de euro.

Andra Leancă, administrator: "Se reface complet acest etaj, de la an la an s-au mai deschis alte etaje noi."

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, hotelurile de pe litoral au în total 125 de mii de locuri de cazare, cu 50 de mii mai mult faţă de 2017.

Maxime până la 28 de grade în unele zone ale țării. Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă
Vremea 28 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ajung la 27 de grade Celsius
VIDEO PROTVPLUS.RO