Verificări în cazul pacienților legați în cuști în Sighetu Marmației. Oficialii pasează vina

Ultima actualizare: 04-09-2019 13:45

Imagini terifiante filmate în Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap din Sighetu Marmaţiei.

Acolo, 30 de pacienţi sunt ţinuţi în condiţii greu de privit. Unii dintre ei stau în cuşti şi sunt legaţi cu sfoară la mâini şi picioare. De toţi se ocupă doar 3 infirmiere şi un asistent. După ce totul a fost făcut public, s-a iscat un scandal uriaş, iar Consiliul Judeţean Maramureş arată cu degetul spre Direcţia de Asistenţă Socială, care are în subordine centrul.

Imaginile în care sunt ţinuţi pacienţii în cuşti sau legaţi cu cârpe au stârnit indignarea unor asociaţii care astăzi au cerut explicaţii.

În 2018, tavanul centrului unde erau aceşti pacienţi s-a prăbuşit, iar bolnavii, unii dintre ei cu probleme psihice, au fost aduşi aici într-un pavilion al Spitalului Municipal.

Cuştile în care aceştia sunt izolaţi ar fi fost cumpărate în anul 2015, iar asociaţiile le consideră ilegale. Centrul se află în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială Maramureş, iar spitalul unde sunt arondaţi, spun cei de la Consiliul Judeţean, nu ar fi făcut contract cu Casa de Asigurări.

Aşa că pe lângă condiţiile inumane ale pacienţilor, aceştia nu au nici personal medical. Deficitul este undeva la 80%. Cel mai probabil acesta este şi motivul pentru care pacienţii sunt izolaţi şi legaţi de paturi.

Miercuri, la spitalul din Sighet a ajuns şi Direcţia de Sănătate Publică şi urmează să mai ajungă acolo atât asociaţiile, cât şi alte corpuri de control. Şi Ministrul Sănătăţii va ajunge la Sighet pentru a verifica personal aceste situaţii grave.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO