Verdictul in procesul dintre ANPC si OTP, amanat. Ce au incercat sa faca avocatii bancii pentru a-l declara neconstitutional

03-02-2016 13:59

Proces cu miza importanta pentru toti romanii cu credite in franci elvetieni. Este vorba despre o eventuala decizie finala in procesul dintre ANPC si OTP Bank.

Daca ar castiga cei de la Protectia Consumatorilor, atunci toate contractele care ar avea clauze abuzive ale bancii vor fi modificate.

Din pacate, instanta a anuntat ca va amana pronuntarea, pentru ca are nevoie de timp pentru deliberare.

Procesul de miercuri a fost unul foarte intens. Cei de la banca, de la OTP, au tot incercat sa amane, sa traga de timp, sa se foloseasca de tot felul de tertipuri avocatesti. Ba chiar au mers pana intr-acolo incat sa ridice o exceptie de neconstitutionalitate si sa ceara amanarea si anularea acestui proces.

Au fost aproape sa-i convinga si pe cei de la ANPC, care au vrut la un moment dat sa ceara instantei amanarea cauzei pana cand Curtea Constitutionala se va pronunta, in data de 9 februarie, pe un text de lege asemanator cu cel in discutie miercuri, insa pe o alta speta.

Aceasta decizia va fi foarte importanta si pentru celelalte procese - cei de la ANPC au nu mai putin de 16 procese contra bancilor in acest moment.

Tags: proces, otp, anpc, verdict,


VIDEO PROTVPLUS.RO