Vara lui 2014 va fi caniculara, iar precipitatiile vor fi slabe. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 LUNI

Ultima actualizare: 04-06-2014 06:57
canicula

Administratia Nationala de Meteorologie a facut publica prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni. Potrivit ANM, vara va fi caniculara si secetoasa.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN ORASUL TAU

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

VREMEA IN LUNA IUNIE

Temperatura medie lunara a aerului va inregistra valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, exceptand sud-estul si vestul tarii unde valorile termice pot fi peste normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de mediile lunare, local in sud-estul si estul teritoriului fiind posibile valori sub cele normale.

VREMEA IN LUNA IULIE

Temperatura aerului va avea in general valori peste normele climatologice in cea mai mare parte a regiunilor, iar in centrul si nordul tarii valorile termice pot fi normale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de deficit in cea mai mare parte a teritoriului.

VREMEA IN LUNA AUGUST

Regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in centrul si nordul tarii si peste normalul perioadei in restul teritoriului.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub mediile climatologice in aproape toata tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO