Vaccinare amânată. Persoanele afectate vor primi mesajul cu 48 de ore înainte

26-01-2021 15:52


Vaccinare

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a dat detalii, marți, despre amânarea vaccinurilor împotriva Covid-19 în România.

 

Țara noastră, la fel ca multe alte țări din Uniunea Europeană, se confruntă cu o lipsă de vaccinuri Pfizer anti Covid-19, astfel că soluția aleasă de autorități a fost să reprogrameze vaccinările din perioada 28 ianuarie - 11 februarie.

”Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1. Ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie.

Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie - 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.” - a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinare amânată. Persoanele afectate vor primi un mesaj cu 48 de ore înainte

 

Președintele CNCAV a mai precizat că reprogramarea se va face automat, persoanele în cauză urmând să primească un anunţ în acest sens pe sms sau e-mail cu 48 de ore înainte.

De altfel, au fost ocupate ”aproape toate sloturile disponibile” în vederea vaccinării.până pe data de 14 aprilie.

 

 

 

Sursa: Pro TV, Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO